Kvaliteten halter: Åbning af sportsby i Holbæk bliver udskudt igen

Holbæk Sportsby kommer ikke til at åbne til maj som ellers lovet – og det er tvivlsomt, om byen er klar før sommerferien.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Byggeriet af Holbæk Sportsby er ikke i orden. Derfor er sportsbyen efter alt at dømme ikke klar til at slå dørene op for offentligheden før efter sommerferien.

Sådan lyder meldingen fra Holbæks Borgmester Christina Krzyrosiak Hansen (S), der dermed for tredje gang på få måneder må udskyde åbningen af byen.

- Vores rådgiver vurderer, at der kommer endnu en forsinkelse, og at kvalitetsniveauet halter. Vi kan ikke sige, om sportsbyen kan tages i brug før eller efter sommeren. Der er lige nu for lidt aktivitet på byggepladsen til, at Fonden Holbæk Sportsby kan nå at færdiggøre og aflevere byggeriet den 7. maj, siger Christina Krzyrosiak Hansen, der er borgmester i Holbæk Kommune.

Indkalder til møde

Sportsbyen skulle egentlig være klar til at åbne ved årsskiftet, men åbningsdagen blev i første omgang udskudt til 22. februar og siden 7. maj. Nu er den altså udskudt igen på ubestemt tid.

Borgmesteren undrer sig over, at der sker endnu en forsinkelse, og at det er kommunen og ikke byggeledelsen, der står for denne konklusion.

Holbæk Sportsby
Læs også
Tidsplan skrider igen: Holbæk Sportsby først klar til maj
Holbæk Sportsby
Læs også
Tidsplan skrider igen: Holbæk Sportsby først klar til maj

Holbæk Kommune har nu indkaldt fonden bag byggeriet, Fonden Holbæk Sportsby, til et møde med en række toppolitikere i kommunen. Ud over borgmester Christina Krzyrosiak Hansen deltager også 1. viceborgmester John Harpøth (DF) , 2. viceborgmester Camilla Hove Lund (V) og medlem af kommunalbestyrelsen Søren Stavnskær (LA).

- Når der i forvejen er tale om en forsinkelse, er det selvfølgelig overraskende, at der er lav aktivitet på byggepladsen. Det bekymrer mig. Det vil vi gerne drøfte med Fonden Holbæk Sportsby. Samtidig vil vi også spørge ind til, om de har den nødvendige byggeledelse på projektet til at sikre fremdriften og den fornødne kvalitet, siger Christina Krzyrosiak Hansen.


Nyhedsoverblik