Åbent hus i omdiskuteret sportsby

Der var stort fremmøde ved lørdagens åbent hus-arrangement. Foto: TV ØST

Den nyudnævnte direktør for Holbæk Sportsby Carsten Damgaard bød de fremmødte velkommen i de rå betonmure. Foto: TV ØST

Byggeriet set fra oven. Foto: TV ØST

1 af 3

Den 325 millioner kroner dyre Holbæk Sportsby slog lørdag dørene op for at vise borgerne, hvor langt man er nået med det store prestigebyggeri.

Den nyudnævnte direktør for Holbæk Sportsby Carsten Damgaard bød de fremmødte velkommen i de rå betonmure.

Mange begejstrede borgere var mødt op for at se byggeriet, der skal rumme alt fra basketball, håndbold, floorball, tennis, squash, badminton og svømning.

- Jeg har to drenge, der er konkurrencesvømmere, og de ser meget frem til, at de får et 50 meters bassin, sagde Annette Toft fra Holbæk.

Genstand for politiske øretæver

Men det er ikke alle, der har været lige glade for det store prestigebyggeri, der fra starten har skabt store overskrifter og modtaget mange politiske øretæver. 

Læs også Konservative i Holbæk kræver stop for sportsby

For ideen om et stort, dyrt sportscentrum i en økonomisk hårdt presset kommune, har ad flere omgange udløst kritik blandt både borgere og politikere

- Vi har tænkt os at stemme nej, fordi vi mener simpelthen ikke, vores økonomi er til det, sagde byrådspolitiker Søren Stavnskjær (LA) til TV ØST i 2016. 

Læs også Så tages første spadestik til Holbæk Sportsby

Alligevel endte et flertal i byrådet med at stemme for projektet, og i september 2016 kunne daværende borgmester Søren Kjærsgaard tage det første spadestik til Sportsbyen.

Kritik afløst af agtpågivenhed

I dag er kritikken blevet afløst af almindelig agtpågivenhed

- Nu skal vi respektere projektet for, hvad det er, men vi bliver også nødt til at være vagthunde for, det ikke overskrider budgettet her under byggeprocessen, siger Søren Stavnskjær (LA).

Den politiske frontløber for projektet var også mødt op for at se det byggeri, som mange mener, kostede ham borgmesterkæden i november. 

- Vi finder aldrig ud af, om det har kostet på den politiske bane, men jeg er meget glad for, jeg stod på det rigtige projekt og støttede det hele vejen igennem, siger forhenværende borgmester Søren Kjærsgaard (V).

Byggeriet skal efter planen stå færdigt ved årsskiftet, og der vil blive afholdt flere åbent hus-arrangementer i løbet af året, for dem, der vil opleve sportsbyen indefra.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App