98-årig stiller op til broløb med sin rollator

Sammen med 120 andre kørestols- og rollatorbrugere skal 98-årige Anna Kathrine Rigmor Nielsen lørdag dyste om at komme hurtigst over målstregen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Lørdag lyder startskuddet for Verdens Mindste Broløb i Karrebæksminde. Blandt dagens deltagere er 98-årige Anna Kathrine Rigmor Nielsen, der sammen med 120 andre har tilmeldt sig kørestols- og rollatorræset på 1,25 kilometer.

- Jeg satser på at gå hele turen med rollator, siger hun.

Sin høje alder til trods bor hun fortsat i egen ældrebolig i bebyggelsen Egelund, der ligger i tilknytning til Marskgården i Næstved.

- Kommunens hjemmehjælpere kommer hver dag og tæller mine piller op for mig. Men ellers klarer jeg mig selv. Jeg laver selv mad og vasker mit tøj. Og jeg passer også selv blomsterkrukkerne i min lille have. Desuden går jeg til Banko to-tre gange om ugen, og torsdag er fast indkøbsdag, her kommer min datter og henter mig, og så handler vi ind sammen, siger alderspræsident i Værtens Mindste Broløb.

Adspredelse i hverdagen

Det er anden gang Verdens Mindste Broløb løber af stablen, og Anna Katrine Rigmor Nielsen har glædet sig til at deltage.

- Det er jo en sjov og anderledes adspredelse i hverdagen. Og det kunne være ekstra sjovt, hvis familien dukkede op og heppede på mig, siger hun, der har seks børn, 17 børnebørn, 34 oldebørn og 3 tipoldebørn.

Udover kørestols- og rollatorræset vil det også være muligt at deltage i hel- og halvmaraton og cykel- og motionsløb.

 


Nyhedsoverblik