94.000 børn løber for Børnelungefonden

Fredag morgen afholdte Team Rynkeby skoleløb til fordel for Børnelungefonden. I Holbæk deltog Bjergmarkskolen med 1100 elever.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

1100 elever fra 4.-7. klasse på Bjergmarkskolen i Holbæk var klædt på i idrætstøj, løbesko og en positiv indstilling fredag morgen. 

Bjergmarkskolens elever var ikke alene. På landsplan havde 94.000 skolelever gjort sig klar til Team Rynkebys skoleløb i en god sags tjeneste. 

- Børnene løber for Børnelungefonden. De er heldige at have forældre eller bedsteforældre, der donerer et beløb, siger Pia Lykke Clausen, Børnehaveklasseleder, Afdeling Bjergmarken. 

Artiklen fortsætter efter billederne. 

Skoleløb i Holbæk.
Skoleløb i Holbæk. Foto: Søren Kiehn - TV2 ØST
Skoleløb i Holbæk.
Skoleløb i Holbæk. Foto: Søren Kiehn - TV2 ØST
Til Skoleløb i Holbæk.
Til Skoleløb i Holbæk. Foto: Søren Kiehn - TV2 ØST
Læs også
Seksårige Eline har kræft: Nu samler hun ind til hospitalsklovne
Læs også
Seksårige Eline har kræft: Nu samler hun ind til hospitalsklovne

Mange kilometer er lig med mange penge 

For hver kilometer børnene løber, donerer deres forældre, bedsteforældre eller venner et beløb, som bliver doneret til Børnelungefonden. Indsamlingen begyndte for de forskellige skoler for 2-3 uger siden og fortsætter hen over påsken. 

Fredag aften havde eleverne på Bjergmarksskolen i Holbæk samlet 53.400 kroner ind. Hvor meget skolen ender på, når indsamlingen er slut, tør skolen dog ikke gætte på.

- Jeg har ikke det endelige tal, men det kommer senere efter påsken, vil jeg tro, siger Pia Lykke Clausen.

Fredag aften var der i hele Danmark samlet seks millioner kroner ind. Pengene skal gå til børn med kritiske lungesygdomme.

Årets deltagertal er det største i skoleløbets levetid, derfor kan man kun håbe på, at der bliver samlet et stort beløb ind til Børnelungefonden. 


Nyhedsoverblik