80 ledte efter Per: - Jeg blev overrasket over så stort et fremmøde

Frivillige ledte lørdag efter den forsvundne Per Gundorph Hansen, der har været forsvundet i en uge, efter han roede ud i en kajak.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Mange frivillige var lørdag mødt op på Guldborg Lystbådehavn, hvor eftersøgning af den forsvundne Per Gundorph Hansen begyndte klokken 10.

Det var den frivillige organisation Missing People, der havde taget initiativ til eftersøgningen, efter de fik en henvendelse fra familien.

Inden eftersøgningen gik i gang, blev de omkring frivillige briefet af Janne Bisgaard, der var indsatsleder under eftersøgningen.

quote Det er vi jo klart interesseret i, at han bliver fundet igen for at få ro i sjælen

Martin Tørnby, pårørende

- Hvis man finder Per eller man finder et sko eller en fod, så lav være med at kigge op. Så bare konstater, at det er der og henvend jer til jeres patruljefører, lød det fra hende, inden de frivillige begyndte at lede til vands, lands og i luften.

Redningsaktion Vigsnæs
Læs også
Frivillige iværksætter stor eftersøgning på vandet for at finde Per
Redningsaktion Vigsnæs
Læs også
Frivillige iværksætter stor eftersøgning på vandet for at finde Per

Ved dagens eftersøgning deltog indsatsfolk fra Missing People, en professionel dronefører, 14 kajakroer og otte motorbåde.

Artiklen fortsætter under billederne.

Frivillige eftersøgere ved vandet klar til at blive sejlet over på en ø.
Frivillige eftersøgere ved vandet klar til at blive sejlet over på en ø. Foto: Ida Kristensen - TV2 ØST
De frivillige sejler ud fra Vigsnæs til en nærliggende ø, hvor de danner en kæde for at lede efter Per.
De frivillige sejler ud fra Vigsnæs til en nærliggende ø, hvor de danner en kæde for at lede efter Per. Foto: Ida Kristensen - TV2 ØST

Fredag ledte flere ryttere til hest fra foreningen Ferierytter efter den forsvundne kajakroer langs de lollandske kyster.

- Håber svinder for at finde Per i live, desværre. Men det vigtigste for os er, at Per bliver fundet og familien for vished.

Overrasket over fremmødet

De fremmødte var blandt andet lokale borgere, der ikke kendte den 70-årige Per Gundorph Hansen. Men flere venner og pårørende deltog også i eftersøgningen.

Blandt andre Martin Tørnby, der er kæreste med den forsvundnes barnebarn.

- Min kærestes morfar er blevet meldt savnet for en uge siden. Det er vi jo klart interesseret i, at han bliver fundet igen for at få ro i sjælen, siger han og fortsætter:

- Det er fedt, at der er så mange. Jeg blev selv overrasket over, at der var så stort fremmøde. Det er godt, siger han.

En anden af de frivillige, der deltog i eftersøgningen, var Susanne Jørgensen fra Idestrup.

- Jeg vil gerne hjælpe familien med at finde ham. Jeg kender ham, fordi vi har gået i skole med datteren til ham, siger hun.

Forsvandt efter kajaktur

Den 70-årig forsvundne Per Gundorph Hansen satte sig for præcis en uge siden ned i sin kajak og roede ud på Smålandsfarvandet fra Vigsnæs på det nordlige Lolland.

Men da han ikke vendte hjem som aftalt ved 18-tiden, blev en større eftersøgning sat i værk.

Både en redningshelikopter fra Forsvaret og redningsbåde undersøgte farvandet og områdets kyster, men eftersøgningen blev indstillet lørdag aften uden at have fundet den 70-årig kajakroer, Per Gundorph Hansen.

Artiklen fortsætter under billedet.

 
 

Ifølge Lolland-Falsters Folketidende blev der sammen dag fundet en tom kajak på den østlige side af Askø, der ligger ud for Lollands nordkyst.

Vagtchefen ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi oplyste sent dengang, at hverken politiet eller Forsvaret ville genoptage eftersøgningen søndag morgen.

- Vi kan ikke gøre mere nu end at vente og håbe på, at han dukker op, sagde vagtchef Henrik Karlsen.

Stor opbakning fra lokalområdet

Hos organisationen Missing People, der samler frivillige for at lede efter forsvundne personer, håber man stadig at finde kajakroeren i live.

Derfor har de lørdag samlet en stor gruppe frivillige, som leder efter den 70-årig kajakroer, og opbakningen har været massiv.

- Det er helt fantastisk, at så mange med lokalkendskab har budt ind med deres hjælp og informationer området. Folk er bare klar til at hjælpe, siger Janne Bisgaard, indsatsleder ved Missing People.


Nyhedsoverblik