8 millioner tyskere skal snart se Klavs fra Marielyst i fjernsynet

Klavs Hansen fra Marielyst medvirker i en ny krimi fra den tyske tv-station ZDF, der i disse dage optager i Stubbekøbing på Falster.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Den helt store tv-produktion er i disse dage rykket til Stubbekøbing.

Her er den tyske tv-station ZDF ved at indspille scener til krimien Tod eines Mädchens med Barbara Auer og Simon Kesler i hovedrollerne.

Optagelserne begyndte mandag på Møns Klint, og onsdag rykkede holdet videre til Stubbekøbing, hvor der blandt andet skal indspilles scener på havnen og den lille færge Ida.

I den nye krimi medvirker 46 danske statister, og en af dem er Klavs Hansen fra Marielyst på Falster. 

Der er masser af ventetid, når man medvirker som statist i en stor tv-produktion.
Der er masser af ventetid, når man medvirker som statist i en stor tv-produktion. Foto: TV2 ØST

- Det er noget helt nyt for mig at stå foran et kamera og være med i noget, som virkelig bliver sendt ud i offentligheden, fortæller Klavs Hansen.

Tumult foran retsbygning

Helt nyt er det dog ikke for Klavs Hansen. Han medvirkede nemlig også i den første udgave af krimien Tod eines Mädchens.

- Jeg har meldt mig som statist, fordi det er spændende at prøve. Jeg var med i første afsnit, og derfor er jeg blevet kontaktet igen, siger han og fortsætter:

- Første gang deltog jeg i nogle scener, hvor tiltalte blev ført ud af en retsbygning. Her skulle vi stå og komme med anråb, fordi vi mente, at personen var skyldig. Der var lidt tumult foran retsbygningen, så det var en god scene. 

 
  Foto: TV2 ØST
Tod eines Mädchens
Læs også
Stor udenlandsk tv-station indspiller krimi på Møns Klint
Tod eines Mädchens
Læs også
Stor udenlandsk tv-station indspiller krimi på Møns Klint

De sidste optagelser ventes at være i kassen i slutningen af august.

Den endelige premiere er endnu ukendt, men Klavs Hansen kan godt forberede sig på at komme ud i offentligheden. Sidst krimien blev sendt, så flere end otte millioner personer ifølge P4 Sjælland med.

Har ikke selv set krimien

Selvom Tod eines Mädchens første gang blev sendt tilbage i 2015, har Klavs Hansen dog ikke slet set krimien

- Men man kan åbenbart finde den på Youtube, ligesom man kan finde alt andet. Så nu skal jeg lige ind og se, om jeg er med, siger Klavs Hansen.

 
  Foto: TV2 ØST

Flere optagelser på Sjælland og øerne

Det er langt fra første gang, at ZDF bruger danske lokationer til indspille. Tilbage i 2015 indtog et filmhold nemlig Fejø ved Lolland for at optage filmen "Unter anderen Umständen”.

Her foregik optagelserne i og omkring havnemiljøerne ved Kragenæs og Fejø, ligesom flere af scenerne blev filmet på færgen Christine. Flere af de lokale beboere optrådte desuden som statister i roller som blandt andet lastbilchauffører, pendlere og arbejdsmænd. 

Men det er ikke kun tyskerne, som har fået øjnene op for at indspille på Sjælland og øerne. I sidste måned begyndte optagelserne til en stor skandinavisk Netflix-satsning i Næstved. Serien hedder The Rain finder sted seks år efter en dødelig virus har udslettet stort set alle mennesker i Skandinavien. 

Gense indslaget: Klavs Hansen fra Marielyst medvirker i en ny krimi fra den tyske tv-station ZDF, der i disse dage optager i Stubbekøbing på Falster.

Nyhedsoverblik