700 millioner kroner skal forvandle stadionområdet i Slagelse

Slagelses stadion skal forvandles til et helt nyt område med plads til både fodbold, ungdomsboliger, erhverv og meget mere. Foto: Illustration af tegnestuen Flæks

Slagelse Kommune løftede i dag sløret for omfattende planer for byfornyelse omkring byens stadion.

I dag er der ikke plads til ret meget andet end fodbold på området omkring Slagelse Stadion. Men nu får området hovedrollen i omfattende planer om byfornyelse.

Selve Slagelse Stadion og området omkring det skal nemlig gøres til centrum i en større udvikling af byen og udbygge Slagelses bykerne ved at udvide det eksisterende fodboldstadion og bygge nye bygninger omkring det. En vision, der har fået navnet Slagelse Park.

Her er tanken at bygge en lang række nye boliger, tilføje nye administrationsbygninger til eksempelvis et nyt rådhus, skabe plads til erhverv og indrette områder til nye aktiviteter som parkour og skating.

I dag har vi et stadion, der kun kan bruges til fodbold. I fremtiden, hvis vi laver det her, kan det stadion bruges til mange andre ting

John Dyrby Paulsen (S), borgmester i Slagelse 

- Jeg er meget glad for dem (planerne, red). Det er jo et arbejde, der har stået på i lang tid. Først i et udvalg, der sad og kiggede på, hvad skal der ske på hele stadionområdet og sad og kom med nogle anbefalinger. De anbefalinger puttede vi noget ekstra oveni, siger borgmester John Dyrby Paulsen (S) til TV2 ØST.

Artiklen fortsætter under billedet.

  Foto: Illustration af tegnestuen Flæks

Store events og aktive borgere

Med i planerne er også en omfattende udvidelse af selve Slagelse Stadion. Det skal blandt andet gøre det muligt at overdække stadion, så det kan bruges til for eksempel koncerter og andre store events.

Stadionområdet er dog kun ét element i det nye byområde, som skal ligge i det område, som vil fortsætte ned gennem det nuværende Frederikshøj og slutte ved Slagelse Svømmehal, der i stedet skal omdannes til et åbent bevægelseshus med flere forskellige faciliteter.

Målet er, at endnu flere borgere skal være aktive. Ifølge projektbeskrivelsen vil udviklingen af det nye område komme til at koste 700 millioner kroner - penge, der skal komme fra private investorer.

Står det til mig ville vi gå i gang i morgen med det her projekt. Det gør det ikke kun. Jeg skal have Byrådet med

John Dyrby Paulsen (S), borgmester i Slagelse 

Men hvornår planerne bliver realiseret, har borgmesteren endnu ikke noget klart bud på

- Det er svært at sige noget om. Står det til mig, ville vi gå i gang i morgen med det her projekt. Det gør det ikke kun. Jeg skal have byrådet med, og de vil gerne se detaljerne i det her. Står der en investor, der gerne vil være med? Hænger det sammen? Der er mange ubekendte endnu og mange spørgsmål, og det skal der også være plads til, siger John Dyrby Paulsen.

VIDEO: Borgmester John Dyrby Paulsen (S) fortæller om planerne:

00:54

Foto: Tina Mortensen - TV ØST

Luk video

Udsigt til flere boliger i bymidten

Planerne vil skabe store forandringer i området omkring stadion. Men det vil også ændre bymidten i Slagelse, hvis planerne bliver til virkelighed og kommunens administration kan flytte til nye bygninger ved stadion.

- Det betyder, at vi får frigjort nogle arealer inde i bymidten, som formentlig kan laves til boliger meget hurtigt og relativt enkelt. Så vi får i virkeligheden en win-win-situation, hvor vi får flere boliger i bymidten, og vi får samlet administrationen i en ny bygning og ny organisation, som gør op med den måde, vi driver kommune med på i dag.

Hvorfor er det her overhovedet nødvendigt?

Vi har et fantastisk fodboldhold. Lige nu er de i 2. division, men mon ikke det bliver bedre, spørger borgmesteren og griner.

- Spøg til side. Det her er netop et spørgsmål om at udvide anvendelsesmulighederne. I dag har vi et stadion, der kun kan bruges til fodbold. I fremtiden, hvis vi laver det her, kan det stadion bruges til mange andre ting.

 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App