700 kvadratmeter skolestue - i en stald i Mørkøv bliver hunde mentalt stærkere

Danmarks første miljøtræningscenter træner menneskets bedste ven til at begå sig i uvante omgivelser og underlag og derved gør dem mentalt stærkere.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I Mørkøv ved Holbæk findes en 700 kvadratmeter stor stald.

Tilbage i tiden husede den heste og køer, men i dag er den forvandlet til Danmarks første miljøtræningscenter for hunde. 

Stalden byder på så forskellige ting som store dukker, trapper, kasser med tomme sodavandsflasker, en trampolin, en bro, et område med hårde bolde. 

Med andre ord: En stor skolestue for menneskets bedste ven. 

- Alle hunde kan lære noget

Og meget passende hedder stalden Search House, for her lærer alle slags hunde, både de almindelige hjemmevovser, og dem, der skal ud i marken for at tjene til livet og føden som elitehunde, miljøtræning, specialsøgning og lede efter spor. 

- Alle hunde kan lære noget. Det, vi gør, er at opbygge og forebygge, og vi leger det ind på hundes præmisser, siger ejeren af Search House, Johnny Bastian, der i bagagen har en uddannelse som operativ hundefører. 

Denne torsdag har han først fem måneder gamle Enya i stalden, som søger efter godbidder i kasser med sodavandsflasker, lærer at gå nedad trapper og skal fange godbidder hoppende på en trampolin. 

Artiklen fortsætter under billederne.

 
 
 
  Foto: Søren Kiehn - TV2 ØST
 
  Foto: Søren Kiehn - TV2 ØST
 
  Foto: Søren Kiehn - TV2 ØST

Dernæst bliver tolderhunden Bastian på fire år hejst op i en lift, dernæst sluppet fri for at snuse sig frem til forskellige ting på et trægulv. 

 
  Foto: Søren Kiehn - TV2 ØST

- Det er aktiviteter for hundene, som får en god oplevelse. Men øvelserne giver dem også en mental styrke, til når de kommer ud i hverdagen. De bliver simpelthen stærkere til at overvinde ting, siger Johnny Bastian. 

SE HELE INDSLAGET: Hunde kan have lidt svært ved at trives med trapper, høje lyde og andre udfordringer. Men ved Mørkøv åbner nu danmarks første center for miljøtræning, hvor de firbenede kan lære at klare hverdagens udfordringer.

 

Nyhedsoverblik