700 får hjælp: Kommune får gennembrud i hjælp til borgere med livsstilssygdomme

I Slagelse Kommune skal et decideret livstilstilbud hjælpe de borgere, som døjer med eksempelvis hjertesygdomme, overvægt, KOL eller andre kroniske sygdomme.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I Slagelse Kommune har de fundet en måde at hjælpe de borgere, som kæmper med kroniske sygdomme. Gennem et såkaldt livsstilstilbud kan borgerne nemlig få råd og vejledning om ting som kost, motion, bedre søvn og så videre.

Det sker i kommunens Sundhedstilbud, hvor livsstilskonsulenter er klar til at hjælpe.

- For det første, så giver det mening, fordi der er rigtig mange borgere, der har behov for at blive støttet i deres sundhedsforandringer og har et ønske om et sundere liv, lyder det fra leder af Sundhedstilbuddet, Therese Gjerde Jensen.

Tabte 78 kilo - og slap af med livsstilssygdomme

Godt 700 borgere i Slagelse er gennem et såkaldt livstilsforløb hvert år. Blandt andre har Jess Haupt fra Korsør fået et langt sundere liv, end han havde, da han henvendte sig til kommunen.

Han har ikke alene tabt 78 kilo, men livsstilsygdomme som stress, forhøjet blodtryk og type 2-diabetes er nu fortid.

- Det er da dejligt, man ikke skal starte sin morgen med alle mulige piller og bare håbe på, man når igennem dagen, det er da dejligt, fortæller han.

Ifølge Jess Haut har støtten og ekspertisen fra Sundhedstilbuddet været altafgørende for ham.

- Jeg kunne ikke overskue tingene selv, jeg skulle have noget hjælp og nogle værktøjer for at lægge min livsstil om og det har jeg fået her, lyder det.

Kan ikke selv overskue at komme igang

Ifølge livsstilskonsulenten Connie Larsen oplever de tit, at borgere med kroniske sygdomme ikke selv kan overskue at gå i gang med en sundere livsstil.

- Det her med at tage hånd om sin kroniske sygdom og mestre sit liv, det er jo svært, det er svært at stå alene med det.

Ifølge Slagelse Kommune er der mange succeshistorier som Jess Haupt. Mange borgere får inspiration og lyst til et sundere liv. Slagelse Kommune ligger da også over landsgennemsnittet, når det kommer til borgere med kroniske livsstilssygdomme.

- Vi ved, at når borgerne trives og har det godt, så har man også et bedre liv og så er der mange ting, der fungerer bedre og man passer sit job bedre og har det bedre med sin familie, siger Therese Gjerde Jensen, leder af Sundhedstilbuddet.

Ifølge Slagelse Kommune vil de i det nye år også gå efter at få flere borgere til at kvitte smøgerne gennem målrettede tilbud.


Nyhedsoverblik