61-årig undlod at betale skat i syv år - nu venter der ham en millionbøde

Retten i Næstved har idømt en 61-årig mand fra Sorø en straf på 10 måneders fængsel og en bøde i en sag om skatteunddragelse for 1,2 millioner kroner.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

En 61-årig mand fra Sorø er ved Retten i Næstved torsdag blevet idømt en straf på 10 måneders betinget fængsel og en tillægsbøde på 1,2 millioner kroner i en sag om skatteunddragelse.

Den 61-årige skal desuden udføre samfundstjeneste i 150 timer.

quote Det er i min verden en voldsom straf

Stefan Kristensen, anklagerfuldmægtig ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

- Det er i min verden en voldsom straf. Men jeg er tilfreds med, at vi har fået en dom, der sender et stærkt signal om, at skatteunddragelse ikke betaler sig, fordi man ender med at betale beløbet to gange, siger Stefan Kristensen, anklagerfuldmægtig ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, og tilføjer:

- Det er en træls julegave at få.

Havde overset Skats henvendelser

I forbindelse med projekt Money Transfer, der undersøger overførelser af penge, blev Skats medarbejdere opmærksom på lønoverførsler fra en baltisk virksomhed til den dømte.

Lønnen blev overført i indkomstårene fra 2010-2016, men den dømte i sagen undlod ifølge politiet at selvangive indkomsten, der var skattepligtig.

- Han har arbejdet som sælger i en virksomhed i Baltikum, men han har ikke haft noget job i Danmark siden 2010, og derfor er der selvangivet nul i indtægt, selvom hans indtægt var omkring 40.000 kroner om måneden fra virksomheden i Baltikum, siger Stefan Kristensen.

udklip.jpg
Læs også
Storbedrager på flugt fanget i fly på vej til USA
udklip.jpg
Læs også
Storbedrager på flugt fanget i fly på vej til USA

- På den baggrund bliver det over syv år til en indtægt på over en halv millioner kroner, som der ikke er betalt skat af, altså skat som han har unddraget, tilføjer Stefan Kristensen.

Ifølge politiet var mandens undskyldning, at han havde overset alle henvendelser fra Skat.


Nyhedsoverblik