54-årig mand fra Lolland skal halvt år i fængsel for hadforbrydelse

Retten i Nykøbing Falster idømte onsdag en 54-årig mand et halvt års ubetinget fængsel for vold og for at kalde offeret for "bøsserøv".

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det er en særligt skærpende omstændighed, at en 54-årig mand fra Harpelunde kaldte den 45-årige mand, han slog med knytnæveslag i ansigtet, for en "bøsserøv".

Det understregede Retten i Nykøbing Falster torsdag, da de idømte den 54-årige mand et halvt års ubetinget fængsel onsdag. Det skriver Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse.

Anklagemyndigheden er tilfreds med rettens afgørelse, hvor den 54-årige mand altså blev dømt efter straffelovens bestemmelser om vold, hvor det indgår som en skærpende omstændighed, at gerningen har baggrund i andres etniske oprindelse, tro, seksuelle orientering eller lignende.

- Jeg er godt tilfreds med, at retten er enig med anklagemyndigheden i, at det er en skærpende omstændighed, at der var tale om en hadforbrydelse, siger anklagerfuldmægtig Anders Kjeldsen fra anklagemyndigheden hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i pressemeddelelsen.

Skal forbi Statsadvokaten

Overfaldet skete i marts sidste år. Mens politiet efterforskede sagen, truede den 54-årige desuden det 45-årige voldsoffer med flere lussinger, hvis han talte mere med politiet.

Derudover blev den 54-årige også dømt for at have kørt spirituskørsel på sin knallert samt frakendt retten til at køre knallert. 

Sagen skal på grund af sin særlige karakter og fokus på hadforbrydelser generelt i Danmark, forbi Statsadvokaten i København, med henblik på at overveje, om sagen skal ankes i forhold til straffens længde.


Nyhedsoverblik