Lars blev overfaldet på åben gade i Haslev

Vold og trusler er efterhånden hverdagskost på hovedgaden i Haslev. Alene i denne uge har politiet modtaget tre anmeldelser om vold.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Utrygheden breder sig blandt borgerne og erhvervsdrivende i Haslev.

Den seneste tid har den centrale hovedgade i byen, Jernbanegade, været plaget af en gruppe af unge, der truer og overfalder folk.

Det groveste tilfælde gik ud over Lars Rasmussen, da han torsdag morgen var på vej på arbejde. På den anden side af Bageriet i Jernbanegade blev han passet op af to unge på 18 og 19 år. De unge var tydeligt påvirkede.

quote En ting er, at det var mig, men når jeg kan blive overfaldet på vej på arbejde, så kunne det jo ligeså godt være naboens datter

Lars Rasmussen, Haslev

- Jeg spurgte derfor, om han ikke skulle hjem og sove rusen ud, fortæller Lars Rasmussen, der er It-konsulent og fra Haslev.

Meningsløs rå vold

Den kommentar fik de unge til at jagte ham gennem Jernbanegade. De indhentede og væltede ham omkuld ved legetøjsbutikken, hvor Lars Rasmussen modtog flere spark og slag mod hovedet og resten af kroppen. 

jernbanegade.1.jpg
Læs også
Politikere i Haslev vil i dialog med politiet
jernbanegade.1.jpg
Læs også
Politikere i Haslev vil i dialog med politiet

- Ja, hvordan har man det ovenpå sådan en omgang? Det er jo fuldstændig meningsløs vold. Det er ikke så meget den fysiske smerte, men meget mere den psykiske. En ting er, at det var mig, men når jeg kan blive overfaldet på vej på arbejde, så kunne det jo ligeså godt være naboens datter, siger Lars Rasmussen.

Bageren afværgede overfaldet

Optrinnet var egentlig startet inde hos bageren, hvor de unge havde spillet op og forfulgt en håndværker ud til hans bil.

- Håndværkeren skynder sig ud i sin bil, da de begynder at true ham, og han låser bilen indefra. Da han så sidder inde i bilen, så begynder de at slå løs på den og smadre sidespejlene, siger Brian Hansen, ejer af bageriet i Haslev.

quote Jeg synes ikke det er i orden med den voldelige aktivitet, vi har her i byen. Politiet burde være her hurtigere måske endda fast patruljere her

Brian Hansen, Bager, Haslev

Da Lars Rasmussen efterfølgende blev overfaldet, var det Brian Hansen og håndværkeren, der kom ham til undsætning. Det lykkedes dem at få fastholdt drengene, indtil politiet dukkede op. Ifølge bageren gik der mellem 20 og 25 minutter, før politiet ankom til stedet.

- Jeg synes ikke, det er i orden med den voldelige aktivitet, vi har her i byen. Politiet burde være her hurtigere måske endda fast patruljere her, så man ikke bliver så utrygge, siger Brian Hansen.

Vi har i dag talt med omkring 20 beboere på hovedgaden, som ikke ønskede at stille op til interview, fordi truslerne er blevet større og mere omfattende. De unge truer nemlig beboerne med at opsøge deres familier eller smadre deres hjem og forretninger. 


Nyhedsoverblik