485 blitzet under fartkontrol på Vestmotorvejen

Onsdag begynder omfattende vejarbejde på Vestmotorvejen, og hastigheden skal sænkes. Politiet blitzede i går 485 bilister med for høj fart.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Onsdag begynder et omfattende vejarbejde på Vestmotorvejen i området mellem Vemmedrup og Køgesammenfletningen. Det betyder, at hastigheden bliver sat ned til 80 km/t, og det kan koste både bøder og frakendelser, hvis bilisterne ikke overholder grænsen.

- Nu skal jeg jo ikke tage sorgerne på forskud, men den generelle opfattelse er nedslående, siger Erik Mather, som er leder af færdselsafdelingen ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi. Vejarbejdet ved sammenfletningen ligger i Midt- og Vestsjællands politikreds, men tirsdag stod Erik Mathers afdeling bag en timelang hastighedskontrol på Vestmotorvejen i den modsatte ende. 

Farlig rampe

- Vi var ved den gamle Korsørafkørsel med den automatiske trafikkontrol. Netop den afkørsel er i sin tid lavet så kort, at man ikke kan nå op i fart på tilkørselsrampen eller ned i fart på afkørslen. Som følge af den fare, der er forbundet med at køre i høj fart, er hastigheden på strækningen nedsat til 90 km/t, fortæller Erik Mather. 

I løbet af 4½ time blev der taget 485 billeder af bilister, heraf kan 35 forvente et klip i kørekortet, mens en enkelt får en betinget frakendelse af kørekortet. 

Vejarbejde kampagne
Læs også
Barnestemme i bilen advarer om vejarbejde
Vejarbejde kampagne
Læs også
Barnestemme i bilen advarer om vejarbejde

Ved vejarbejdet i den modsatte ende af Vestmotorvejen er der skærpende omstændigheder, hvis man ikke overholder den midlertidige fartgrænse. Der er nemlig dobbelt op på bøden, når der er vejarbejde.

- Vi starter på 2000 kroner, og så stiger den jo i takt med hastigheden. Og hvis man kører mere end 40% for stærkt, så får man en betinget frakendelse af kørekortet og skal til teori- og køreprøve igen, forklarer Erik Mather.

Det er især vejarbejdernes helbred, der er i fare, men faktisk kan både den fartgale bilist selv og hans medtrafikanter komme alvorligt til skade. 

- Der er jo blandt andet spærret af med betonblokke ved vejarbejdet, og hvis man kolliderer med dem, kan det gå helt galt. Det er meget bekymrende, siger Erik Mather. 

 

 


Nyhedsoverblik