34-årig mand fortsat fængslet for drab - politi fandt 'dødsliste' under ransagning

En huskeliste over effekter, 'der kan anvendes ved drab' belaster ifølge politiet en 34-årig mand fra Sjælland, der sidder varetægtsfængslet for drab.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Politiet fandt under en ransagning en huskeliste over effekter, 'der kan anvendes ved drab', som nu kan belaste en 34-årig mand fra Sjælland. Det skriver BT.

Den 37-årige mand har i knap fem måneder siddet varetægtsfængslet sammen med en 42-årig kammerat, som Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi sigter for at stå bag to drab tidligere på året på Sjælland.

Brand i Vemmelev
Læs også
To mænd anholdt for drab i Ruds Vedby og Vemmelev
Brand i Vemmelev
Læs også
To mænd anholdt for drab i Ruds Vedby og Vemmelev

Nemlig drabene på den 68-årige Kiehn Andersen 20. april i Ruds Vedby og på den 80-årige Poul Frank Jørgensen 16. juni i Vemmelev.

Forlænget varetægsfængsling med fire uger

Efter begge drab blev ofrenes huse sat i brand.

Desuden er de fængslede også sigtet for et hjemmerøveri i Skibby i Nordsjælland, og politiet har mistanke om, at de også kan have andre alvorlige forbrydelser på samvittigheden.

Læs også
Sigtet for drab og brandstiftelse - to mænd fortsat fængslet
Læs også
Sigtet for drab og brandstiftelse - to mænd fortsat fængslet

I Retten i Næstved fik den yngste af de to fængslede – den 34-årige mand – torsdag formiddag forlænget sin varetægtsfængsling med yderligere fire uger, selv om hans advokat kæmpede for at få ham løsladt.

Men specialanklager Susanne Bluhm kunne i retsmødet blandt andet oplyse, at politiet i den 34-åriges bil ved en ransagning har fundet en notesbog med en huskeliste over effekter, 'der kan anvendes ved drab'.

Efterforskningen tegner et meget bekymrende billede

I begyndelsen foregik fristsforlængelser i sagen for lukkede døre, men da der for en måned siden for første gang kom åbne døre i sagen, udsendte Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi en pressemeddelelse, der forbandt de to fængslede mænd med andre grove forbrydelser:

- Vores efterforskning tegner et meget bekymrende billede af de to anholdte, som vi mistænker for at være indblandet i flere andre alvorlige og grove forbrydelser ud over de to drab og hjemmerøveriet i Skibby. Så vi fortsætter med en dybdegående efterforskning mod de to mænd, indtil alle kort i sagen er blevet vendt, lød det i den forbindelse fra politiinspektør Kim Kliver.


Nyhedsoverblik