317 ansatte skal fyres på sygehusene – regionen indgår nu aftale med fagforbund

De mange afskedigelser på regionens sygehuse har ført til, at Region Sjælland og 23 fagforbund har indgået en aftale for medarbejderne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

317 medarbejdere skal afskediges på regionens sygehuse i løbet af november.

Derfor har Region Sjælland været i dialog med de faglige organisationer, der har berørte medarbejdere.

- Alle er enige om, at vi står i en meget alvorlig situation, hvor stort set alle faggrupper på sygehusene og i administrationen bliver berørt. Vi har nu haft konstruktive forhandlinger med de faglige organisationer og vi har indgået en god aftale med en række tiltag, siger HR-chef i Region Sjælland Marianne Evers i en pressemeddelelse.

Babyboom i Næstved
Læs også
Store besparelser i regionen kan ramme føde- og børneafdeling hårdt
Babyboom i Næstved
Læs også
Store besparelser i regionen kan ramme føde- og børneafdeling hårdt

Førsteret til at søge ledige stillinger

Der er derfor indgået en aftale mellem 23 faglige organisationer og regionen, hvor regionen skal forsøge at omplacere medarbejdere til andre stillinger for at minimere antallet af fyringer.

Dernæst er der afsat en pulje på 750.000 kroner til kompetenceudvikling, som kan bruges til at gøre medarbejdere attraktive for andre arbejdsgivere, og så medarbejderne kan komme til at løse andre opgaver.

Og slutteligt er det aftalt, at der kommer hjælp til de medarbejdere, som bliver tilbage, til at arbejde med deres fremtidige arbejdsmiljø og forandringer.

Fyringsrunde forhandlinger
Læs også
Forhandlingerne fortsætter:
Antallet af forventede fyringer er uændret
Fyringsrunde forhandlinger
Læs også
Forhandlingerne fortsætter:
Antallet af forventede fyringer er uændret

Samtidig oplyser Region Sjælland, at der er en tryghedsordning for de medarbejdere, der bliver fyret i november. De får altså fortrinsret til at søge ledige stillinger det næste halve år.

- Sygehusene og Regionshuset er store arbejdspladser med en naturlig personaleomsætning, og det betyder, at der hele tiden kommer ledige stillinger, lyder det i pressemeddelelsen.

Se eller gense indslaget: Regionen vil afskedige op mod 317 fuldtidsmedarbejdere, og der bliver nedlagt ubesatte job svarende til 278 stillinger på fuldtid. Fyringerne sker på sygehuse over hele regionen. Planerne møder kritik fra blandt andet patientorganisationen Danske Patienter og Dansk Sygeplejeråd

Nyhedsoverblik