31 kvælerslanger stjålet - politiet advarer mod hælere

Et stort antal slanger er blevet stjålet ved et indbrud. Politiet frygter, at de kan blive solgt videre.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Normalt snupper indbrudstyve ting som smykker, kontanter, elektronik og dyre designermøbler. Tirsdag var det dog en lidt anden fangst, nogle indbrudstyve gjorde ved Mern på Sydsjælland.

Mellem klokken 9 og 13 var der nemlig indbrud i et hus på Øster Egesborg vest for Mern, og her slap tyvene afsted med intet mindre end 31 slanger.

I politiet er formodningen i øjeblikket, at indbrudstyvene gik målrettet efter slangerne.

- Mængden af slanger, der er stjålet, tyder på, at man er brudt ind specifikt for at stjæle dem, forklarer politikommissær Nikolaj Scheegell Bork fra Lokal Efterforskning i Vordingborg, der dog også kan fortælle, at tyvene har stjålet blandt andet jakkesæt.

Fund af kongepyton
Læs også
Borger fik grim overraskelse – kvælerslange gemte sig i kælderen
Fund af kongepyton
Læs også
Borger fik grim overraskelse – kvælerslange gemte sig i kælderen

Frygter hæleri

Alle slangerne fra indbruddet er pytonslang af arterne kongepyton og træpyton. På grund af det store antal slanger kan der være tale om, at de er stjålet med henblik på hæleri. Derfor opfordrer politiet til, at man sikrer sig, at sælgeren har rent mel i posen, hvis man bliver tilbudt en pytonslange.

Kvælerslanger er omfattet af den internationale lovgivning om beskyttelse af dyr. Lovgivningen CITES - også kendt som Washington-konventionen - regulererer handlen med vilde dyr og planter. Målet med loven er at sikre bæredygtig handel, så man ikke fjerner mere af bestanden af for eksempel dyr, end den kan bære.

Derfor skal en sælger af for eksempel en kvælerslange altid kunne dokumentere slangens lovlige oprindelse. Hvis man har mistanke om, at der er tale om stjålne slanger, skal man kontakte politiet på telefon 1-1-4.


Nyhedsoverblik