Kæreste kendt skyldig i drabet på Bettina Olsen - idømt 12 års fængsel og udvises af Danmark

En 29-årig mand er netop dømt skyldig at have dræbt sin kæreste, Bettina Arnsfeldt Olsen, på Møn tilbage i 2017.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

En 29-årig mand er dømt skyldig i drab og usømmelig omgang med liget af den 34-årige Bettina Arnsfeldt Olsen.

- Jeg kan bekræfte, at han er blevet dømt for drab og usømmelig omgang med lig, siger Ulrik Birk, anklagerfuldmægtig ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, til TV2 ØST.

Den 29-årige polske statsborger er kendt skyldig ved Retten i Nykøbing Falster for at have dræbt sin kæreste, Bettina Arnsfeldt Olsen, tilbage i november 2017.

quote Jeg kørte den rundt om hendes krop flere gange og rundt om den bagerste nakkestøtte i bilen. Det var ikke stramt

Den dømte ved Retten i Nykøbing Falster

Manden er blevet idømt 12 års fængsel. Den dømte polske statsborger er samtidig blev udvist af Danmark for bestandig.

De seks nævninge og tre juridiske dommere afviste altså alle den 29-åriges historie om, at han ikke dræbte kvinden.

- Vi kan i anklagemyndigheden ikke være mere tilfredse med dommen, fordi vi får fuldt medhold i, at der er tale om drab, og vi får også medhold i vores strafpåstand på 12 års fængsel, siger Ulrik Birk.

Nægter sig skyldig

Forsvareren, Rune Wiborg, ankede dommen på stedet med påstand om frifindelse og subsidiært en mildere strafudmåling.

- Der er ikke så meget at sige til dommen. Man har fundet min klient skyldig, og han nægter sig skyldig. Han har erkendt et vis begivenhedsforløb, men han har nægtet sig skyldig i manddrab, siger forsvarsadvokat Rune Wiborg.

- En sag hvor der er påstand om drab, er altid en special sag, omvendt ved man også godt, at hvis man bliver dømt i den tiltale, så hedder det 12 års fængsel, og så bliver man udvist, hvis man ikke er dansk statsborger, tilføjer Rune Wiborg.

Den 29-årige har tidligere erkendt at have gemt liget af Bettina Arnsfeldt Olsen i november 2017. Han nægter dog at have slået hende ihjel.

Ifølge den dømtes forklaring forsøgte han at genoplive hende uden held. Han forklarede, hvordan han gemte liget væk i rullemadrassen og undlod at ringe til politiet, fordi han var bange for sig selv. Den dømte rundede af med at forklare, at han havde selvmordstanker på det angivne tidspunkt. 

Retten i Nykøbing Falster
Læs også
Tiltalt i brutal drabssag erkender usømmelig omgang med lig
Retten i Nykøbing Falster
Læs også
Tiltalt i brutal drabssag erkender usømmelig omgang med lig

Han forklarede også, at de to havde et turbulent forhold, men var kærester på tidspunktet for Bettina Arnsfeldt Olsens død. Han fortalte om et forhold, der var stærkt præget af stof- og alkoholmisbrug. Selv var han bruger af heroin, mens han forklarede, at Bettina Arnsfeldt Olsen var afhængig af alkohol og sovemedicin. 

Politi overså lig ved ransagning

Bettina Arnsfeldt Olsen forsvandt i november 2017 på Møn. Hun var meldt savnet i mere end en uge, før politiet fandt hende dræbt. De overså liget, da de første gang ransagede den lejlighed, hun lå skjult i.

Først en lille uge senere fandt politiet ved en ny ransagning Bettina Olsen. Hun lå gemt under nogle madrasser på en hems. Dræbt, mener anklagemyndigheden.

quote Vi endte på sidevejen, det hele fløj rundt ind i bilen, og vi kørte galt

Den dømte ved Retten i Nykøbing Falster

Oven på madrasserne lå et bordtennisbord delt i to.

Anklagerfuldmægtig Ulrik Birk fortalte ved et retsmøde tidligere i august, at det var den 29-årige mand, der fortalte politiet, hvor liget lå.

Døde af kvælning

Ifølge anklageskriftet foregik drabet muligvis på førersædet af offerets grå Suzuki Swift den 12. eller 13. november 2017.

Her blev Bettina Arnsfeldt Olsen ifølge anklageskriftet først udsat for meget voldsom vold med en stump genstand. Volden var så voldsom, at hun fik mange blødninger i hovedet og brækkede rygsøjlen og et skulderblad.

Keldby lig kvinde kvindelig
Læs også
Brutal drabssag skal for retten - offerets familie håber på hård dom
Keldby lig kvinde kvindelig
Læs også
Brutal drabssag skal for retten - offerets familie håber på hård dom

Derefter blev den 34-årig kvinde stranguleret, sandsynligvis ved at få snøret halsen fast til nakkestøtten i bilen, kvalt, og efter et døgns tid blev hun gemt i rullemadrassen.

Den retsmedicinske undersøgelse peger på, at den stumpe vold og kvælningen forvoldte døden. Der blev fundet 97 skader på liget.

- Det er en ret grov og voldsomsag i den forstand, at vi står med et lig, som har 97 skader, og det er usandsynligt mange skader at have på et lig. Vi kan også konstatere, at der har været en form for voldsom strangulering omkring halsen i længere tid, og det er en voldsom sag, siger Ulrik Birk.

Tiltalt: Hun døde efter bilulykke

I retten kom det også frem, at den 29-årige nu dømte mente, at Bettina Arnsfeldt Olsen fik de massive skader i en bilulykke den 12. november 2017.

Den dømte kørte ifølge sin forklaring med mellem 130 og 180 kilometer i timen, da den 34-årige kvinde truede med at hoppe ud af bilen. Derfor bandt den dømte hende fast til bilsædet.

Artiklen fortsætter under videoen.

Billeder fra dagen, hvor Bettina Olsen blev efterlyst.

Der var en snor til en trailer i bilen, tykkere end en lillefinger, forklarede den dømte i retten.

- Jeg kørte den rundt om hendes krop flere gange og rundt om den bagerste nakkestøtte i bilen. Det var ikke stramt.

Hun fik selv skubbet rebet op om halsen, fortalte den 29-årige mand.

- Hun var ikke glad, hun ville springe ud af bilen, og jeg havde bundet hende fast. Jeg prøvede ikke at tage mig af det, så jeg skruede op for musikken, sagde den dømte i retten.

Keldby lig kvinde kvindelig
Læs også
Død kvinde fundet i lejlighed på Møn er blevet identificeret
Keldby lig kvinde kvindelig
Læs også
Død kvinde fundet i lejlighed på Møn er blevet identificeret

- Vi endte på sidevejen, det hele fløj rundt ind i bilen, og vi kørte galt. Snoren gik i stykker og lå i forruden. Det var en gammel, udtørret snor.

Den dømte forklarede også, at Bettina Arnsfeldt Olsen ikke ville på sygehuset efter ulykken. 

Hævede penge på offers kort

Den 29-årige forklarede i retten, at han og Bettina Arnsfeldt Olsen efter bilulykken kørte tilbage til hendes nye lejlighed.

De var begge påvirkede af stoffer, og hun lagde sig til at sove. Imens gik den dømte en tur med hunden, fordi den ikke havde været ude længe. Han forklarede, at han ikke regnede med, Bettina Arnsfeldt Olsen ville dø af sine skader efter ulykken.

quote Jeg ville ikke leve mere

Den dømte ved Retten i Nykøbing Falster

- Da jeg opdagede, hun var død, blev jeg ked af det. Jeg ville ikke leve mere, sagde han i retten. 

Den dømte hentede derefter ifølge forsvareren en større mænge heroin, og den dømte forklarede, at han ville forsøge at begå selvmord ved at indtage en overdosis. Det lykkedes ham ikke. 

Anklager Ulrik Birk spurgte så:

- Du virker ret upåvirket i dag?

- Der er også gået to år, svarede den dømte. 

Anklageren fremviste derefter et overvågningsbillede af dømte, hvor han smiler, mens han er i gang med at hæve penge fra Bettina Arnsfeldt Olsens kort i en bank på Møn dagen efter hendes død. Den dømte forklarede i retten, at han altid ser sådan ud. En lignende episode skete igen tre dage efter den 16. november.

Udgav sig for at være offeret 

Efter Bettina Arnsfeldt Olsens død sendte den 29-årige mand beskeder fra hendes telefon til sig selv og pårørende. I beskederne udgav han sig for at være den 34-årige kvinde. Her skrev han blandt andet: 

- Jeg bliver hos Kirsten, og jeg har brug for plads fra dig. 

Keldby lig kvinde kvindelig
Læs også
Bettina blev dræbt på Møn i 2017: Nu kommer sagen for retten
Keldby lig kvinde kvindelig
Læs også
Bettina blev dræbt på Møn i 2017: Nu kommer sagen for retten

Den nu dømte 29-årige mand erkendte, at det var for, at politiet ikke skulle fatte mistanke mod ham. Han erkendte også at have smidt en trøje og et par bukser med Bettina Arnfeldts Olsens blod på i skraldespanden.


Nyhedsoverblik