29-årig dømt for at køre familiefar ihjel ved McDonald's

En 29-årig mand er blevet kendt skyldig af et enigt nævningeting i Østre Landsret for at køre en 39-årig mand ihjel ved McDonald's i Holbæk.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

En 29-årig mand risikerer en længere fængselsstraf samt udvisning af Danmark, efter Østre Landsret mandag kendte ham skyldig i at køre en 39-årig mand ihjel ved en tankstation i Holbæk i oktober 2017.

Det skriver Sjællandske.

Hændelsen fandt sted den 5. oktober 2017 kort før klokken 23.00, hvor den 39-årig mand fra Holbæk blev kørt ved McDonald's i Holbæk. 

Det var ifølge anklagemyndigheden en mand fra Roskilde, der med fuldt overlæg kørte en personbil direkte ind i den 39-årige mand. Den 39-årige døde kort efter af svære kranie- og hjernelæsioner.

quote Der var i forvejen et uvenskab mellem den nu dræbte og den ene af de sigtede

Kim Løvkvist, leder af afdelingen for personfarlig kriminalitet hos Midt- og Vestsjællands Politi

Ifølge Sjællandske var det et nævningeting i Østre Landsret, der kendte den 29-årige mand skyldig. Alle tre juridiske dommere og seks af de ni nævninge stemte for at dømme den 29-årige skyldig i grov vold med døden til følge.

Flertallet af dommere og nævninge fandt det blandt andet på baggrund af optagelser fra tankstationens videoovervågning bevist, at den 29-årige med overlæg kørte direkte ind i den 39-årige mand.

Den dræbte efterlod sig sin hustru og parrets fire børn.

Stadfæster byrettens dom

Tre af nævninge stemte ifølge Sjællandske for frifindelse. De mente ikke, at de fremlagte beviser rakte til at dømme den 29-årige skyldig i bevidst at have påkørt den 39-årige.

Påkørsel McDonalds Holbæk
Læs også
Langvarig strid førte til 39-årig familiefars død ved McDonald's
Påkørsel McDonalds Holbæk
Læs også
Langvarig strid førte til 39-årig familiefars død ved McDonald's

Med flertalsafgørelsen lagde landsretten sig på linje med Retten i Holbæk, og der var således tale om en stadfæstelse af byrettens skyldkendelse fra juni sidste år. 

Tidligere medlem af tyrkisk politisk organisation

Det var en langvarig strid mellem to personer, der førte til den påkørsel i Holbæk, som kostede den 39-årig far livet.

Kort efter hændelsen blev to mænd i 20erne fængslet i sagen, sigtet for grov vold med døden til følge efter påkørslen af den 39-årige.

Den dræbte havde nogle timer forinden mødt de to mænd på McDonald's i Holbæk, og parterne aftalte her at mødes på Circle K-tanken senere på aftenen for at tale om tingene.

De to anholdte er tidligere straffet for blandt andet voldskriminalitet og har bandetilknytning.

- Der var i forvejen et uvenskab mellem den nu dræbte og den ene af de sigtede, udtalte politikommissær Kim Løvkvist, der er leder af afdelingen for personfarlig kriminalitet hos Midt- og Vestsjællands Politi.

Artiklen fortsætter under billedet.

Efter påkørslen var der er større oprydningsarbejde igang på gerningsstedet ud for Circle K på Valdemar Sejrsvej.
Efter påkørslen var der er større oprydningsarbejde igang på gerningsstedet ud for Circle K på Valdemar Sejrsvej. Foto: Morten Sundgaard - skadestedsfotograf.dk

Han ville dog ikke oplyse, hvem af de to mænd, den 39-årige var uvenner med.

Den 39-årige er ifølge TV2 et tidligere højtstående medlem af en tyrkisk politisk organisation, men selv om Midt- og Vestsjællands Politi ikke udelukkede, at der kunne ligge et politisk motiv bag striden, understregede politiet, at det blot indgår som et af mange mulige motiver til striden.

- Vi efterforsker bredt, og vi ved ikke, hvad striden bunder i, sagde Kim Løvkvist.

Der har i mange år været en væbnet konflikt mellem Tyrkiet og den kurdiske organisation PKK. De to mænd har irakisk baggrund, men politiet vidste ikke, om de også har kurdisk baggrund.

Risikerer permanent indrejseforbud

Mandagens afgørelse i Østre Landsret i København handlede alene om skyldsspørgsmålet. Først i morgen tager landsretten stilling til, hvilken straf den 29-årige skal have.

Påkørsel McDonalds Holbæk
Læs også
Familiefar død: Kørt ned efter uoverensstemmelse på McDonald's
Påkørsel McDonalds Holbæk
Læs også
Familiefar død: Kørt ned efter uoverensstemmelse på McDonald's

I juni idømte Retten i Holbæk ham seks års fængsel samt udvisning af Danmark med permanent indrejseforbud. Den 29-årige er irakisk statsborger, og han har boet i Danmark siden han var ni år.


Nyhedsoverblik