28-årig mand dræbt i arbejdsulykke

En 28-årig mand har mistet livet, efter han tirsdag blev fundet livløs i et kølerum på den frugtplantage, hvor han arbejder.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

En 28-årig mand fra Polen har mistet livet, efter han tirsdag blev fundet livløs i et kølerum på den frugtplantage ved Hørve, hvor han arbejder.

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

Der er tilsyneladende tale om en arbejdsulykke, hvor manden af uvisse årsager var kravlet ind i et kølerum, der bliver brugt til frugt.

quote Det er dybt tragisk, at en ulykke på en arbejdsplads får så fatale konsekvenser

Martin Bjerregaard, kommunikationsrådgiver ved Midt- og Vestsjællands Politi

Formentlig kravlede den 28-årige ud på nogle frugtkasser, men mistede balancen og slog hovedet kraftigt.

- Han havde fået nogle svære kvæstelser ved ulykken, da han var kravlet ind ad vinduet og var faldet ned, siger Martin Bjerregaard, kommunikationsrådgiver ved Midt- og Vestsjællands Politi.

For at holde frugten frisk så længe som muligt er der i kølerummet kun én procent ilt.

- Det pågældende kølerum er også et rum, hvor der er meget lidt ilt af hensyn til konservering af den frugt, som bliver opbevaret i rummet. Det har ikke været med til at fremme hans muligheder for at overleve, fordi der gik nogle minutter, inden han blev fundet. Det kan være fatalt i et meget iltfattigt rum, og det blev det desværre også, siger Martin Bjerregaard.

Blev fundet af kollega

Det var en kollega på frugtplantagen, som kort efter hændelsen fandt den 28-årige liggende livløse i kølerummet og slog alarm.

Kort efter ankom politi og ambulancefolk til den nordvestsjællandske frugtplantage, og manden blev fragtet med ambulance til Rigshospitalet i København. Onsdag formiddag var mandens tilstand ikke forbedret, og hans forældre var kommet til Danmark.

teglvaerksvej.jpg
Læs også
Livløs person fundet i kølerum
teglvaerksvej.jpg
Læs også
Livløs person fundet i kølerum

Men hans liv stod ikke til at redde, og onsdag eftermiddag blev han erklæret død.

- Nu er der tale om en ulykke, og så skal politiet sammen med en læge fra Vagt Medicinsk Institut undersøge dødsårsagen, siger Martin Bjerregaard.

- Der er dog ikke nogen mistanke om, at der foreligger en kriminel handling. Alt tyder på, at der tale om en ulykke, tilføjer han.

Arbejdstilsynet undersøger forholdene

Eftersom ulykken fandt sted på en arbejdsplads, blev Arbejdstilsynet tilkaldt til stedet for at undersøge forholdene på stedet nærmere.

- Sammen med dem skal vi se, om der dybest set er nogen, som kan drages til ansvar i sagen, siger Martin Bjerregaard og tilføjer:

Rigshospitalet, Riget
Læs også
Kvindelig dyrlæge blev sparket i hovedet af hest: Nu er hun i bedring
Rigshospitalet, Riget
Læs også
Kvindelig dyrlæge blev sparket i hovedet af hest: Nu er hun i bedring

- Det er dybt tragisk, at en ulykke på en arbejdsplads får så fatale konsekvenser. Derfor blev Arbejdstilsynet tilkaldt for at undersøge, om der er noget, som arbejdsgiverne kan gøre for at undgå noget tilsvarende sker igen.

Den 28-årige boede i Danmark med sin kæreste.


Nyhedsoverblik