27-årig jæger dør af nedkøling

En 27-årig mand fra Vanløse er afgået ved døden. Han forsvandt under en andejagt mandag og blev først efter mange timer fundet stærk forkommen i vandet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det lykkedes ikke lægerne at redde livet på en 27-årig mand fra Vanløse. Den 27-årige forsvandt under en andejagt og nåede at ligge i det kolde vand i Holbæk Fjord i adskillige timer, inden en helikopter kunne redde ham op.

- Lægerne på Rigshospitalet kæmper med ham i mange timer, men det går ned ad bakke, og her til morgen får vi så meldingen, at han er afgået ved døden, siger kommunikationsmedarbejder ved Midt- og Vestsjællands Politi, Martin Bjerregaard.

Tog ud på Holbæk Fjord

eftersoegning_holbaek.jpg
Læs også
Stor eftersøgning i Holbæk: 27-årig mand er ikke kommet hjem efter jagt
eftersoegning_holbaek.jpg
Læs også
Stor eftersøgning i Holbæk: 27-årig mand er ikke kommet hjem efter jagt

Den 27-årige mand fra Vanløse var taget afsted på andejagt alene i Holbæk Fjord mandag morgen. Den sidste kontakt, familien havde med ham, var om eftermiddagen. Og da han ikke som aftalt vender tilbage til aftensmadstid, blev der slået alarm.

- Vi foretager ud over en fysisk efterforskning også en teknisk efterforskning af hans telefon, som ender blindt. Og der begynder vi selvfølgelig at frygte det værste, og eftersøgningen intensiveres, siger Martin Bjerregaard.

Finder den 27-årige stærkt nedkølet

Flere både blev sat på vandet, og en helikopter blev kaldt til stedet. Men først flere timer efter lykkedes det dem at finde den 27-årige.

- Helikopteren finder ham klokken 00.30. På det tidspunkt er han i stærkt forkommen og nedkølet, men i live, siger kommunikationsmedarbejder ved Midt- og Vestsjællands Politi, Martin Bjerregaard.

Den 27-årige blev fundet på lavt vand omkring 150 meter nord for Orø Havn. Helikopteren flyver derfra den 27-årige direkte videre til behandling på Rigshospitalet. 

Her måtte de til morgen konstatere, at graden af nedkøling var for alvorlig til, at hans liv kunne reddes. 

De pårørende er underrettet i sagen.

Undersøgelse sættes igang

Den 27-årige tog afsted på jagt i en jolle med en jagtpram på slæb. Jollen har politiet fundet fortøjret ved øen Lindholm. Jagtprammen er stadig ikke lokaliseret.

En undersøgelse skal nu fastlægge omstændighederne omkring ulykken. 


Nyhedsoverblik