27-årig indrømmer at stå bag påsat brand i supermarked: Stor erstatningssag venter

Flammerne fra en påsat brand i Dagli’Brugsen i Nysted efterlod sig store skader. Nu har en 27-årig mand erkendt at stå bag ildspåsættelsen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

En kraftig brand raserede i går nat store dele af Dagli' Brugsen i Nysted på det sydlige Lolland.

Her blev hele gavlen og store dele af tagkonstruktionen på supermarkedet beskadiget af flammerne, personalefaciliteterne blev røg- og sodskadet, ligesom store dele af varelager måtte destrueres på grund af flammerne.

På butikkens overvågning kunne man kort før branden se en hætteklædt person sætte ild til en container, som stod op gavlen. Herefter efterlyste politiet gerningsmanden, som man formodede stod bag branden.

Men allerede senere samme dag kunne betjente fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi anholde en 27-årig mand fra lokalområdet i sagen.

- En kollega genkendte signalementet af manden, hvorefter vi kørte ud til ham. Og ganske rigtigt lignede han manden på overvågningen. Vi sigtede og anholdte ham på stedet, fortæller politikommissær Bo von Würden fra Nykøbing Falster Lokalpoliti til TV ØST. 

 
  Foto: Kristina Lindebjerg
 
  Foto: Claus Hansen - Folketidende

- Han har nu erkendt sig skyldig, siger Bo von Würden.

Manden, der selv er fra Nysted og ikke i forvejen er politiet, kunne ikke forklare, hvorfor han satte ild til Dagli’Brugsen.

222.jpg
Læs også
Fanget på overvågning - hætteklædt gerningsmand satte ild til supermarked
222.jpg
Læs også
Fanget på overvågning - hætteklædt gerningsmand satte ild til supermarked

Sagen skal nu færdigbehandles af politiet, hvorefter den 27-årige mand skal for retten. Men der kan ifølge politiet komme et længere efterspil i forhold til erstatningsdelen.


Nyhedsoverblik