24-årig for retten for vanvittig kørsel og trafikdrab

Retten i Holbæk tager mandag hul på sagen om en 24-årig mand, der er tiltalt for uagtsomt manddrab på et ældre par i en trafikulykke ved Jyderup.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Fire hasarderede overhalinger, for meget fart og et rødt lys, der blev ignoreret, er nogle af de kriminaliteter, en 24-årig mand fra København er tiltalt for at have begået, inden han bragede ind i et ældre pars bil ived Jyderup i oktober sidste år. Det skriver Ekstra Bladet.

Parret på 85 og 89 år omkom, og den 24-årige er derfor også sigtet for uagtsomt manddrab i sagen, som mandag begynder ved Retten i Holbæk.

Kørte mindst 105 km/t

Ulykken skete i et lysskryds på Skovvejen ved Jyderup, og en bilinspektør har tidligere beregnet den 24-åriges hastighed til mindst 105 kilometer i timen, da han passerede stoplinjen på en strækning, hvor begrænsningen er 70 kilometer i timen.

Manden blev sigtet for uagtsomt manddrab umiddelbart efter, men en dommer mente ikke, at der var grundlag for at varetægtsfængsle ham, og han blev derfor løsladt. Den kendelse var dog landsretten uenig i, men da den 24-årige skulle sættes bag tremmer, var han forsvundet, og først 25. november meddelte politiet, at han nu var fundet og anholdt.

Nægter sig skyldig

Ved første anholdelse umiddelbart efter ulykken havde den unge bilist 2,5 gram amfetamin på sig, men en blodprøve viste, at han ikke var påvirket under kørslen. Under grundlovsforhøret i oktober forklarede han, at han ikke mente, at ulykken var hans skyld. Enkelte vidner har fortalt, at de mener, at personbilen med det ældre par enten var skyld i eller havde en del af skylden for ulykken. Men andre vidner har fortalt politiet, at de så den 24-årige køre over for rødt lys og overhale to biler ved en spærrelinje.

Det er ikke første gang, at chaufføren af varevognen er på kant med lovgivningen.

Flere lovovertrædelser på cv'et

I 2013 fik han en ubetinget frakendelse af kørekortet i et halvt år, og i efteråret havde han en betinget frakendelse af kørekortet. Derudover har han flere færdselssager fra sidste år på cv'et. Blandt andet skal han have kørt over for rødt lys og overskredet en spærrelinje.

De er afsat to dage til retssagen i Holbæk.


Nyhedsoverblik