24-årig mand sidder stadig i isolation i Kundby-sag

En 24-årig mand fra Østjylland skal fortsat sidde fængslet i isolation i den mørklagte sag fra Kundby. Det besluttede Retten i Holbæk tirsdag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

To uger yderligere skal den tidligere Syriens-kriger, en 24-årig mand fra Østjylland, sidde fængslet i isolation i den opsigtsvækkende og mørklagte Kundby-sag.

Det besluttede Retten i Holbæk tirsdag, skriver Sjællandske.

En 15-årig pige fra Kundby sidder også fængslet i sagen, der kører for dobbeltlukkede døre, hvorfor det er yderst sparsomt med informationer. Ifølge avisen handler sagen dog blandt andet om opbevaring af sprængstoffer.

De to sigtede i sagen skal indtil videre sidde fængslet til 8. marts, hvor retten igen skal tage stilling til varetægtsfængslingen.

Pigen støttede hellig krig
Sagen begyndte i januar, da politi og bomberyddere ransagede et hus i Kundby, hvor den 15-årige pige boede. Efterfølgende blev den 24-årige mand også anholdt i sagen.

Den 15-årige pige var aldeles aktiv på de sociale medier og skrev blandt andet, at hun sidste år konverterede til islam. Siden har hun også støtte hellig krig på nettet.

Den 15-årige pige sad til at begynde med også i isolation. Det blev dog efter tre uger ophævet på grund af hendes unger alder. 


Nyhedsoverblik