¨

2010 - Skælskør Skole

11:17

Lektionerne i klasseværelserne er vigtige for eleverne i en skole, men det er frikvartererne også! Det er i lige så høj grad her, venskaber knyttes, og sociale færdigheder udvikles.

På Skælskør Skole tager man frikvartererne og børnenes fritid i SFO'en alvorligt, og med hjælp fra otte særligt uddannede elever, "Peer Educators",  fra 7. og 8. klasserne sørger man for at sikre gode aktiviteter mellem timerne. Både i fysisk forstand i form af leg og motion, og på det mere psykiske plan, hvor "Peer Educator'erne" også træder i karakter, når det er nødvendigt.

- Vi kan simpelt hen mærke i timerne, at eventuelle uoverensstemmelser er ude af verden, når eleverne kommer tilbage i klassen, fortæller viceskoleleder Stig Thorup Rasmussen, der sammen med de andre initiativtagere på skolen fik inspiration fra en lignende ordning på en skole i Jylland og gik i gang med at indhente mere viden over internettet.

- Samtidig havde vi kontakt til skoler med tilsvarende planer i Østrig og Finland, og selv om det glippede for os at få tilskud til et EU-projekt sammen, valgte vi at fortsætte selv, og det har altså vist sig at være en succes.

Gerlev Idrætshøjskole har også virket som inspirator, og en del af legene i frikvartererne er hentet fra skolens brede katalog med gamle - og måske glemte - lege, som både giver røde kinder og smil på læberne.

- Hvad vil I bruge pengene til, hvis I vinder?

- De unge har sammen med deres kontaktlærer lavet forslag til endnu flere sjove lege, hvoraf nogle kræver lidt redskaber. Simple konstruktioner i træ eller egentlige rekvisitter, som man kan købe i Gerlev. Desuden vil vi meget gerne udbygge ordningen til også at være et tilbud til de større elever, ikke kun indskoleordningen fra 0. til 3. klasse.

- Hvorfor skal man stemme på jer?

- Fordi vi har fået øje på sammenhængen mellem sundhed og trivsel, og fordi vi forsøger at gøre noget ved det!

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App