2010 - Motionsteam Lolland

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Fire foreninger og projekter er nomineret til at modtage seernes sundhedspris for deres særlige indsats indenfor sundhedsområdet. I dag besøger Sille Roulund motionsteam Lolland.

- Det her er et dejligt skulderklap for det arbejde, vi udfører!

Sådan var reaktionen fra Flemming Rasmussen, formand for Motionsteam Lolland, da nyheden om, at foreningen er blandt de nominerede til Seernes Sundhedspris, landede på hans bord.

- Vi er stadig en ny forening med kun halvandet år på bagen, så bare det, at der kommer omtale af os og vores aktiviteter, er en form for sejr for Motionsteam Lolland. Vores fornemste resultater indtil nu er nok, at det er lykkedes at få nogle mennesker i gang, som ellers bare sad derhjemme uden for alle former for fællesskab, og dét i en grad, så de i dag selv er med til at hjælpe andre i gang.

Foreningen har formået at få både mennesker med handicap og med psykiske eller sociale problemer op fra lænestolene og ud på cyklerne, ned i varmtvandsbassinet, ud i naturen, ind i træningscentret eller på anden måde i gang. Flere af motionsvennerne i dag begyndte faktisk med selv at være nogle af dem, der trængte til en hjælpende hånd.

- Hvad vil I bruge pengene til, hvis I vinder?

- Hvis vi vinder skal pengene bruges til endnu mere socialt arbejde. Vi er afhængige af støtten fra Lolland Kommune, og selv om vi er glad for den, kan vi sagtens bruge flere penge, for vi har jo løbende udgifter i forbindelse med arrangementerne.

- Hvorfor skal folk stemme på jer?

- Folk skal stemme på os, fordi det i realiteten er et stort stykke humanitært arbejde, vi udfører, samtidig med at det fremmer sundheden hos både ældre og en gruppe mennesker, der ellers ikke vil have et socialt liv eller komme i foreningerne.