2010 - Foreningen Streetpower

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Fire foreninger og projekter er nomineret til at modtage seernes sundhedspris for deres særlige indsats indenfor sundhedsområdet. I dag besøger Sille Roulund Foreningen Streetpower

Streetpower lyder ungt, og Foreningen Streetpower i Nyråd ved Vordingborg er da også forholdsvis ny, men den er absolut ikke kun for de unge! Hele familien kan være - og er - med, når dørene slås op. Fra bedsteforældre til børnebørn.

Forskelligheden gælder ikke kun aldersmæssigt. Også med hensyn til aktiviteter skiller Streetpower sig ud ved at have alternative udfoldelsesmuligheder blandt tilbuddene.

- Jeg har selv været foreningsmenneske hele livet inden for det mere etablerede og traditionelle. Her har jeg set, hvordan nogle falder fra, og at andre kan være svære at nå. I Streetpower har vi formået at få mange af dem med, som ikke har lyst til eller passer ind i fodboldklubben og gymnastikforeningen, siger formand Henrik Barnewitz, der karakteriserer sig selv som "super benovet og ydmyg" over nomineringen af Streetpower.

- Hvad vil I bruge pengene til, hvis I vinder?

- Udstyr! Vi har hutlet os lidt igennem rent økonomisk indtil nu, og netop økonomien har været noget af det sværeste for os. Seernes Sundhedspris vil give os mulighed for at tilbyde endnu flere aktiviteter, og samtidig vil vi kunne holde fast i principperne om at servere sund kost som frugt og grønt for medlemmerne. Den slags principper koster jo lidt, ved de fleste nok.

- Hvorfor skal folk stemme på jer?

- Fordi vi rammer grupper, der ikke kan nås med de tilbud, der traditionelt findes. Jeg ser også aktiviten i Streetpower som et stort socialt arbejde, der ikke mindst gavner dem, der ellers ville have det svært andre steder, hvis de overhovedet dukkede op dér.