20 millioner kroner skal øge sundheden på Lolland-Falster

Et nyt samarbejde mellem Region Sjælland og TrygFonden skal øge sundheden i Lolland og Guldborgsund. TrygFonden investerer 20 millioner kroner.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Bedre folkesundhed. Mindre ulighed i sundhed. Højere levealder. 

Det er nogle af de ting, som et samarbejde mellem Region Sjælland og TrygFonden vil arbejde for i Lolland og Guldborgsund. 

quote Det er det, der skal til, når vi sammen skal skabe mere lighed i sundhed

Gurli Martinussen, TrygFondens direktør

I perioden 2017-2019 vil TrygFonden investere hele 20 millioner kroner i projektet Broen til Bedre Sundhed. Pengene skal primært bruges på alkoholområdet, børn- og unge og til at skabe et mere sammenhængende sygdomsforløb for borgere med kroniske sygdomme. 

- Målet med Broen til Bedre Sundhed er sat højt og det brede samarbejde på tværs af organisatoriske, faglige og politiske skel kan levere effektive og vedvarende resultater, lyder det fra TrygFondens direktør, Gurli Martinussen, i en pressemeddelelse. 

- Det er det, der skal til, når vi sammen skal skabe mere lighed i sundhed, større livskvalitet og samtidig udvikle ny viden og metoder, der også kan komme andre til gode. 

Også Jens Stenbæk, regionsformand i Region Sjælland, glæder sig over samarbejdet. 

- Sammen kan vi mere end hver for sig, og det er i fællesskab, at vi bedst kan tænke på tværs og udvikle nye løsninger, der kan skabe større trivsel, længere levetid og bedre folkesundhed på Lolland-Falster.


Nyhedsoverblik