2. del af sydhavskrønike har premiere: - Man fortæller en lokalhistorie med de lokale

2. del af sydhavskrøniken Lykke og Fremgang, som handler om livet og menneskene på Lolland og Falster, har premiere fredag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Om dagen arbejder Ole Topp som projektleder i Blangslev, men om eftermiddagen bytter han måleudstyr og refleksvest ud med replikker.

Han er nemlig en af de 19 lokale amatører, der medvirker i forestillingen Lykke og Fremgang, der har premiere fredag den 15. september. Sammen med 7 professionelle skuespillere skal de formidle deres egnshistorie.

- Vi synes jo, at det er sjovt at videregive de ting, der er sket hernede og være de lokale, der gør det. Vi taler trods alt sproget. Det er jo vores fordel i forhold til de professionelle, siger Ole Topp til TV ØST.

Lolland-Falster Krønike

Stykket er en krønike over Lolland og Falsters udvikling fra 2. verdenskrigs afslutning og indtil i dag. Historien har to hovedpersoner. Lykke og Frede. Dem følger man gennem livets op- og nedture, samtidig med at teaterstykket givet et unikt billede i livet på Lolland og Falster gennem tiden.  

- Jeg så jo faktisk første del uden at vide, at jeg skulle lave 2. del, og jeg var meget grebet af det, fordi jeg syntes, at det var så fint, at man pludselig fortæller en lokalhistorie med de lokale og om de lokale. Jeg håber, at vi kan gøre det igen nu, siger Christoffer Berdal, der er instruktør på stykket.

Stykkets 2. del hedder Kriser og Kærlighed og har premiere den 15. september. 


Nyhedsoverblik