18-årig dræbt af skud - drabssigtet mand løsladt

00:53

Flere borgere henvendte sig til politiet efter skudepisoden i Holbæk tilbage i april. Video: René Lind

Politiet har fat i den forkerte, siger forsvarer efter anklagemyndighedens løsladelse af 25-årig.

Efter mere end tre måneders varetægtsfængsling er den mistænkte i en sag om drab på en 18-årig mand i Holbæk blevet løsladt.

Den sigtede blev i sidste uge sat på fri fod af anklagemyndigheden, inden spørgsmålet om fortsat varetægtsfængsling skulle behandles af Østre Landsret, skriver dagbladet Nordvestnyt torsdag.

Politiet har fat i den forkerte gerningsmand

Sten Balslev, forsvarsadvokat

Forsvareren i sagen siger til det regionale medie, at han ikke er overrasket over beslutningen.

- Jeg har fra begyndelsen af denne sag gået i byen med det standpunkt, at politiet har fat i den forkerte gerningsmand, siger forsvareren, advokat Sten Balslev.

Løsladelsen har ingen sammenhæng med den akutte usikkerhed om straffesager, hvori der indgår teledata som bevis, skriver Nordvestnyt.

Drabet skete i slutningen af april i Ladegårdsparken Vest. Den nu løsladte blev anholdt godt en uges tid senere i Københavns Lufthavn i Kastrup.

Den 25-årige har ifølge Nordvestnyt forbindelse til rockergruppen Bandidos, som i en periode havde en voldelig konflikt med en lokal flok, som kaldes Vang-gruppen.

Indblandet i bandekonflikt

Den 18-årige blev ifølge politiet dræbt i forbindelse med daværende konflikt mellem to grupperinger i Holbæk. Politiet understregede dog, at den 18-årige ikke spillede central rolle i denne konflikt.

Set i lyset af den rolle, som den 18-årige spillede i konflikten, er det overraskende, at angrebet gik ud over ham

Martin Bjerregaard, kommunikationsmedarbejder ved Midt- og Vestsjællands Politi

- Vi vurderer ikke, at den unge mand spillede nogen særlig rolle i sammenstødene mellem grupperne. Han var nærmere i periferien af konflikten i flokken af sympatisører eller tilløbere, sagde Martin Bjerregaard, kommunikationsmedarbejder ved Midt- og Vestsjællands Politi, dengang til TV2 ØST.

- Set i lyset af den rolle, som den 18-årige spillede i konflikten, er det overraskende, at angrebet gik ud over ham, udtalte han.

Politiet betegnede skuddrabet som den hidtil alvorligste hændelse i konflikten mellem to grupper i Holbæk. Det er hændelser som skudattentater, brandstiftelse, angreb med en håndgranat samt overfald med økser og køller.

- Der er ingen tvivl om, at det er den alvorligste hændelse hidtil. Det er jo også første gang, at det koster liv, sagde Martin Bjerregaard.

Efter skuddrabet på den 18-årige mand indførte politiet visitationszoner i store dele af Holbæk. Visitationszonerne gjorde det lettere for politiet at gennemføre undersøgelser om folk bar ulovlige våben.

Artiklen fortsætter under kortet.

Det var her i området i Holbæk, at den 18-årige mand søndag blev skudt. Foto: Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering

Desuden øgede politiet deres tilstedeværelse i byen og rullede ud med en mobil polarisation i området Ladegårdsparken.

Beboere i chok efter drab

Stemningen var trykket i Ladegårdsparken efter skuddrabet, der skete uden foran en opgang til en etageejendom.

Mange unge gik forbi gerningsstedet, og beboerne lagde blomster og tændte lys for at mindes den 18-årige mand, der havde mistet livet.

En af de unge, der var dybt berørt over drabet, var Melisa Celik.

- Han var hjælpsom, han hjalp os altid, når vi spurgte ham om noget, fortalte hun.

Han var en rigtig sød, flink og en stille og rolig person

Samsam Dahir, Ladegårdsparken

Hendes veninde Samsam Dahir havde samme opfattelse af den 18-årige.

- Han var en rigtig sød, flink og en stille og rolig person.  Han var venlig og imødekommende overfor alle. Man kunne altid komme til ham. Det er ikke rimeligt, at han er blevet dræbt, dem der skyder, tænker ikke over, at det er hans familie og venner, de sårer, sagde hun. 

Artiklen fortsætter under videoen

00:39

De unge i Ladegårdsparken sørgede ved gerningsstedet, hvor den 18-årige mand i april blev skuddræbt. Foto: Frederik Hagedorn Poulsen - TV2 ØST

Luk video

Der har ifølge Nordvestnyt ikke været andre sigtede i sagen, men specialanklager Anja Lund Liin vil ikke over for Nordvestnyt svare på, om der på nuværende tidspunkt er andre sigtede i sagen end den nu løsladte 25-årige mand.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App