To unge tiltalt for møllebrand: Skader for over fire millioner kroner

Den historiske stubmølle i Holbæk blev i maj sat i brand. Bag stod ifølge tiltalen to unge på 16 og 17 år, som nu kan se frem til stort erstatningskrav.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

4,6 millioner kroner. Så meget er skaderne efter branden på Søndersted Stubmølle anslået at løbe op i. Det skriver Nordvestnyt. Avisen er dykket ned i anklageskriftet på sagen, der kommer for retten på torsdag. Her sidder to unge mænd på anklagebænken for at stå branden.

Vil skulle betale for skaderne

De to mænd vil, hvis de bliver kendt skyldige, afkrævet erstatning. Præcis hvor meget, det ender op i, kommer til at bero på, hvad restaureringen ender med at koste. De 4,6 millioner er et overslag, som møllebyggeren, der skal stå for genopbygningen, har givet Holbæk Kommune.

Opførte sig mistænkeligt

Meldingen om brand i den historiske mølle kom den 20. maj kort før 22.30. Da politi og brandvæsnet kom til stedet, var møllen overtændt. Der måtte derfor tilkaldes forstærkninger.

På stedet opdagede politiet også de to nu tiltalte unge mænd, som opførte sig mistænkelig. De blev derfor anholdt, og på torsdag skal de så for retten tiltalt for ildspåsættelse.

Det vises ikke, hvordan de to unge stiller sig i forhold til tiltalen

Tiltalt for andre forhold

Udover tiltalen for brandstiftelse, så vil den ene af de unge mænd også skulle for retten for at have haft sex med en mindreårig pige. Det skriver Nordvestnyt. 
 


Nyhedsoverblik