17-årige Mohamad takker nej til genansættelse i Bilka

Mohamad Al Jawerheri fra Næstved har tygget på Bilkas tilbud om genansættelse og har valgt at sige nej.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det bliver et nej tak fra 17-årige Mohamad Al Jawerheri til Bilkas tilbud om genansættelse.

Indtil for et par måneder siden var han ellers ansat i varehuset i Næstved og var glad for det, men i december kom det frem, at han var blevet presset til at sige op på grund af sine kommentarer i en debat på siden 'ja til frihed - nej til Islam' på Facebook.

Her svarede han blandt andet med ordene 'Mine holdninger er demokratiske og i overensstemmelse med grundloven. Jeg har ingen sympati med terrorister, og som mange andre fredelige muslimer går jeg i skole, får en fremtid og forhåbentlig børn, der bliver her for evigt.', da nogle skrev sådan her til ham: 'Jeg græmmes over, at vi har sådanne væsener (muslimer) som dig i samfundet', og 'Du er absurd og en af grundene til, at den danske befolkning ikke er glade for muslimer'.

Bilka erkendte fejl

Debatten fik flere til at henvende sig til Bilka og kræve ham fyret, og Mohamed Al Jawaheri blev tilsyneladende presset til at sige op af sin arbejdsgiver som følge af debatten.

Efter et møde mellem Dansk Supermarked, som Bilka hører under, og Mohamad Al Jawerheri i starten af januar valgte supermarkedskæden dog at tilbyde ham genanæsttelse og erkendte, at de havde begået fejl i forløbet. Mohamed Al Jawerheri var glad for tilbuddet, men valgte at tænke over det, fordi der i mellemtiden var kommet flere andre jobtilbud ind, og fordi han lige ville have ro på, før han besluttede sig.

Nu har den unge hovedperson så valgt. Han har sagt ja til et job hos onlinefirmaet XSmoke, der sælger e-cigaretter, og det er der en god grund til.

- Jeg kan arbejde hjemmefra med det her, og det gør, at jeg kan få mere tid til min blog Begge sider, som jeg gerne vil arbejde videre på, siger han.

Bloggen er en blog, som med Mohamad Al Jawerheris egne ord 'har til formål at give et andet perspektiv på samfundet, end en politikker kan give dig'.


Nyhedsoverblik