160 soldater skal aflaste hårdt presset politi

På mandag begynder 160 soldater et uddannelsesforløb, og derefter kan de aflaste politiet, oplyser regeringen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Regeringen vil med indsættelsen af 160 soldater til grænsekontrol og bevogtningsopgaver frigøre 128 årsværk hos politiet, oplyser regeringen.

Mandag 11. september begynder 160 soldater på et uddannelsesforløb, der varer to uger. Derefter bliver soldaterne løbende indfaset.

Det er regeringens forventning, at der fra slutningen af september vil være betydelige ressourcer fra Forsvaret og Hjemmeværnet, som kan aflaste politiet. Hjemmeværnet hjælper allerede politiet ved grænsen.

- Det er ingen hemmelighed, at det er udfordrende tider for dansk politi. Bandekonflikt, grænseindsats og terrortruslen trækker store veksler på korpset, siger justitsminister Søren Pape Poulsen (K).

- Derfor har vi besluttet, at Forsvaret fremover skal aflaste politiet ved grænsen og i bevogtningsopgaver, sådan at vi frigør betydelige politiressourcer.

- Det betyder, at danske betjente kan komme tilbage i kredsene og skabe tryghed lokalt, siger Pape.

Skal indsættes ved grænsen

Det er en prioritet for regeringen at få aflastet det danske politi ved grænsen. Det gjorde statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) klart på Venstres sommergruppemøde i august.

Regeringen har truffet sin beslutning på baggrund af et fælles arbejde mellem rigspolitichefen og forsvarschefen.

Blandt politiets bevogtningsopgaver i dag er jødiske institutioner i København. Det gælder eksempelvis Carolineskolen og den jødiske synagoge i Krystalgade.

Den seneste tid har den verserende bandekonflikt - især i hovedstaden - også krævet en del ressourcer hos politiet.


Nyhedsoverblik