16-årigt talent fra Holbæk skal på den store dansktopscene

Det 16-årige sangtalent Mathis Vincent Davidsen fra Holbæk.

16-årigt talent fra Holbæk er håndplukket til at deltage i talentkonkurrencen Mig og min mentor, når Dansktop Prisen 2019 skal uddeles til marts.

Solen brager ind ad vinduerne i huset i Holbæk.

Tonerne af den svenske stjerne Robyn's hit Dancing on my own flyder ud af 16-årige Mathis Vincent Davidsen, mens hans fingrer rutineret danser henover strengene på hans guitar.

Somebody said you got a new friend. But does she love you better than I can?

Verset bliver sunget af Mathis Vincent Davidsen, da TV ØST besøger ham søndag formiddag, mens ham og hans mentor øver på livet løs.

Artiklen fortsætter under billedet.

 

Han er til daglig gymnasieelev i 1. g på musiklinjen på Stenhus Gymnasium. Han bor i Holbæk med sine forældre og to brødre. Og ud over musik, ja, så står den på endnu mere musik. 

- Jeg bruger rigtig meget tid på musik, siger han. 

- Musik fylder rigtig meget for mig.

Den 23. Marts skal han deltage i konkurrencen Mig og min mentor, som afholdes i forbindelse med Dansktop Prisen 2019 i Jyske Bank Boxen i Herning. 

- Der er rigtig mange, der har spurgt, om jeg er nervøs. Men jeg er ikke rigtig nervøs endnu. Jeg er mere spændt, men jeg tror, jeg bliver nervøs, når jeg kommer tættere på, siger Mathis Vincent Davidsen.

- Det bliver rigtig sjovt at prøve. Jeg har ikke prøvet den kaliber før. Så det bliver en sjov oplevelse.

FAKTA OM DANSKTOP PRISEN 2019:

- Dansktop Prisen 2019 afholdes i Jyske Bank Boxen i Herning lørdag den 23. marts 2019 kl. 20.00. Det er fjerde år, showet afholdes.

 

- Keld Heick, Anette Kokholm og Thomas Evers Poulsen er værter.

- Hansi Hinterseer, Kandis, Birthe Kjær, Humørekspressen, Torben Lendager, Dario er blandt de 17 optrædende artister og bands.

 

- Kampen om priserne står mellem en blanding af nye og mere erfarne danstop-kunstere. De kæmper om ialt ni priser.

 

- "Mig & Min Mentor" talentkonkurrencen har tre deltagere. 
16 årige Mathis Vincent Davidsen fra Holbæk - Mentor Lotte Riisholt.
53 årige Joane Reinholdt fra Løgten - Mentor Peter Vesth.
45 årige Yvonne Thøgersen fra Brabrand - Mentor Hilda Heick.

Se mere

Yngste deltager nogensinde

Han er den yngste deltager nogensinde, der har optrådt ved det store dansktop-arrangement. Og det er hans mentor, Lotte Riisholt, som selv en erfaren dansktop-sangerinde og nomineret til Årets Dansktop album, der har fundet ham og valgt ham til at fremføre en sang i konkurrencen. 

- Jeg satte gang i hele mit netværk, fordi jeg havde en hel weekend til at finde et nyt talent. Så de blev sat i gang alle sammen, siger Lotte Riisholt. 

Artiklen fortsætter under billedet.

Dansktop sangerinden Lotte Riisholt øver med talnentet Mathis Vincent Davidsen

Når han selv sætter musik på, er det de danske stjerner som Mads Langer og SAVEUS, som en hvilken som helst anden 16-årig hører, der lyttes til. Faktisk hører Mathis Vincent Davidsen aldrig dansktop privat. Kun, som han siger med et stort smil, sammen med kammeraterne, når de sætter Danseorkestret eller Himmelhunden på, når ungdomsfesterne er ved at slutte. 

- Jeg synes, det vil være fedt, hvis dansktop kunne blive ført videre. At det ikke bare stopper. For dem, der synger dansktop, er jo lidt ældre. Jeg synes, det kunne være rigtig fedt, hvis man også kunne gøre det lidt ungt, siger Mathis Vincent Davidsen.

Jeg kunne godt tænke mig at komme op der, hvor Mads Langer er. Det er min største drøm overhovedet

Mathis Vincent Davidsen

Ikke flovt at deltage i dansktop

Nogle på 16 år vil måske mene, at det er flovt at stille op i en dansktop-konkurrence i en alder af 16 år, hvor livet pulser derudaf og der stilles høje krav til sig selv og hinanden. Men ikke Mathis Vincent Davidsen. Han ser det som en mulighed og som et springbræt. Og det samme gør hans venner.

- De synes, det er rigtig fedt. De er rigtig stolte af mig, siger Mathis Vincent Davidsen. 

- De ved alle sammen godt, at det er min største drøm for mig, og at jeg gerne vil leve af det. Så de støtter mig 100 procent. Nu har jeg ikke måtte fortælle nogen endnu, men i fredags var min store dag, hvor jeg måtte fortælle alle det. Så det var rigtig fedt.

Hans mentor Lotte Riisholt er ikke i tvivl om, at hun har fundet et stort talent.

- Han har noget ungdommeligt. Han har et smil og en udstråling og noget, som vi godt kunne trænge til inden for dansktopbranchen. Vi kunne godt trænge til noget ungt, og Mathis kan godt give det, lige nøjagtigt det vi vil have. Jeg tror, han kan vælte salen, hvis han spiller sine kort rigtigt, siger hun.

Artiklen fortsætter under billedet.

Det 16-årige sangtalent Mathis Vincent Davidsen fra Holbæk

Store drømme 

Drømmene er store og talentet stort hos Mathis Vincent Davidsen.

- Jeg kunne godt tænke mig at komme op der, hvor Mads Langer er. Det er min største drøm overhovedet. Jeg vil sætte alt på spil for at blive som Mads Langer. Selvfølgelig blive min egen, men i den kaliber, siger Mathis Vincent Davidsen.

Sangen til den store dag i Herning må ikke offentliggøres endnu. Så den skal øves bag lukkede døre og Mathis Vincent Davidsen sender TV ØST udenfor døren. Men de to tror selv, de har en vindersang.

- Vi er oppe mod hårde odds. Men hvis Mathis gør, som jeg siger, han skal gøre og husker at smile, så han vælter hele salen, så tror jeg, at han får prisen med hjem, siger Lotte Riisholt.

- Det tror jeg helt bestemt. Hvis jeg spiller mine kort rigtigt, så tror jeg godt, den kan gå hjem. Men det er jo nogle hårde odds, og nogle, der har prøvet lidt før, hvor jeg måske er lidt ny. Men vi prøver, og ser, hvor det bærer hen, slutter Mathis Vincent Davidsen.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App