16-årigt sangtalent fra Holbæk vinder dansktop-pris

Mathis Vincent Davidsen sammen med Lotte Riisholt. Foto: Gregers Overvad - Aller Media.

Dansktop-eliten var lørdag aften samlet til prisfest, hvor især Birthe Kjærs popularitet blev markeret. Men der var også en lokal pris.

Selv efter et halvt århundrede som dansktopsangerinde er Birthe Kjær stadig en stor stjerne i den del af den danske musikverden.

Det blev understreget ved showet Dansktop Prisen lørdag aften i Boxen i Herning. Her modtog Birthe Kjær både prisen som årets kvindelige dansktop-solist og årets dansktop-livenavn.

Jeg kunne godt tænke mig at komme op der, hvor Mads Langer er. Det er min største drøm

Mathis Vincent Davidsen, Holbæk

I alt blev ni priser uddelt. Også andre gamle kendinge gjorde sig bemærket - som Richard Ragnvald, der modtog prisen som årets mandlige dansktop-solist, og Johnny Reimar, der modtog Familie Journals ærespris.

Men det er var ikke kun de kendte dansktopnavne, der hev priser med hjem. 16-årige Mathis Vincent Davidsen fra Holbæk vandt sammen med sin mentor dansktopsangerinden Lotte Riisholt nemlig prisen Mig og min mentor. Hun havde skrevet et nummer, som det unge sangtalent fremførte.

- Jeg kunne slet ikke fatte det i starten. Det var en suveræn oplevelse. 

- Det har været rigtig fedt at samarbejde. Det har været en fed rejse med Lotte (Riisholt red.), og hun har hjulpet mig ekstremt meget rent scenemæssigt. Vi har faktisk opbygget et venskab, siger Mathis Vincent Davidsen.

Udover prisen vandt han et rejsegavekort på 10.000 kroner.

Artiklen fortsætter under billedet.

Vinderne ved Dansktop Prisen. Foto: Gregers Overvad - Aller Media.

Det 16-årige sangtalent var den yngste deltager nogensinde, der har optrådt ved det store dansktop-arrangement. Alligevel overbeviste han juryen og læserne, som kunne stemme på ham og to andre sangere i kategorien.

- Juryen har arbejdet intenst på at sikre, at det også i år vitterlig er årets bedste, der hyldes ved Dansktop Prisen. Og både publikums og læsernes mange stemmer har sikret, at det også er deres favoritter, der har vundet en af årets priser, siger Søren Johannesen, chefredaktør på Familie Journal, der står bag Dansktop Prisen som en del af Aller Media.

Hører kun dansktop til ungdomsfester

Mathis Vincent Davidsen bor i Holbæk med sine forældre og to brødre og er til daglig gymnasieelev i 1.g på musiklinjen på Stenhus Gymnasium.

Når han selv sætter musik på, er det de danske musikere Mads Langer og SAVEUS, som mange andre teenagere lytter til. Faktisk hører Mathis Vincent Davidsen aldrig dansktop privat.

Det er kun, når han er sammen med kammeraterne, og ungdomsfesterne er ved at slutte, at de sætter Danseorkestret eller Himmelhunden på anlægget.

Artiklen fortsætter under billedet.

Mathis Vincent Davidsen sammen med Johnny Reimar. Foto: Gregers Overvad - Aller Media.

Men drømmene er store og talentet stort hos Mathis Vincent Davidsen.

- Jeg kunne godt tænke mig at komme op der, hvor Mads Langer er. Det er min største drøm overhovedet. Jeg vil sætte alt på spil for at blive som Mads Langer. Selvfølgelig blive min egen, men i den kaliber, sagde Mathis Vincent Davidsen, da TV ØST mødte ham inden showet i Herning.

Birthe Kjær hyldede Dario Campeotto

Flere fremtrædende dansktopstjerner kunne i forbindelse med årets prisfest, der blev arrangeret af Familie Journal, markere enten en rund fødselsdag eller et musikjubilæum.

Vindere af Dansktop Prisen 2019

Toppen af dansktoppen blev lørdag aften fejret ved prisshow i Herning. I alt ni priser blev uddelt ved showet, som blev arrangeret af Familie Journal. Læs her, hvem der modtog hvilke priser:

 

  • Årets kvindelige dansktop-solist: Birthe Kjær.
  • Årets mandlige dansktop-solist: Richard Ragnvald.
  • Årets dansktop-gruppe: Humørekspressen.
  • Årets dansktop-album: Kandis - "18".
  • Årets dansktop-hit: Torben Lendager & The Roosters - "Når vinter bli'r til sommer".
  • Årets dansktop-livenavn: Birthe Kjær.
  • Familie Journals ærespris: Johnny Reimar.
  • Familie Journals læserpris: Kejser Larsen Band.
  • Mig og min mentor: Mathis Vincent Davidsen og Lotte Riisholt.

 

Kilder: Familie Journal/Aller Media.

Se mere

På scenen dedikerede Birthe Kjær en optræden til Dario Campeotto, der for nylig fyldte 80 år. Ud over Campeottos runde fødselsdag kunne Johnny Hansen fejre 35-års jubilæum og Kandis 30-års jubilæum.

Endelig har Birthe Kjær selv 50-års jubilæum på dansktopscenen. Den østrigske schlagerstjerne Hansi Hinterseer og flere andre af genrens kunstnere stod for underholdningen i Herning.

Kandis. Foto: Gregers Overvad - Aller Media.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App