16-årige ville med til Satudarah-fest: Det er klart noget, vi skal tage afstand fra

Politiet visiterede 95 personer fredag i forbindelse med en Satudarah-fest. De traf også fire 16-årige drenge, der skulle til fest hos rockergruppen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Rockergruppen Satudarah holdt fest fredag aften, og det fik politiet til at oprette en visitationszone. 

Bandekonflikten ulmer i øjeblikket, og derfor tager politiet ingen chancer. 

- Vi har i forbindelse med vores tilstedeværelse i går visiteret 95 personer. Og herunder er vi også stødt på en person der var eftersøgt, som er sat i fængsel, siger Kim Kliver, politiinspektør ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi og fortsætter: 

- Festen er gået roligt. Der har været et antal gæster på omkring 90 stykker. Den del forløb, som vi ønskede ved vores tilstedeværelse og visitationszone. Set har haft den effekt, som vi gerne ville have. Jeg noterede mig, at borgere kom hen og sagde, at de var glade for politiets indsats. Så vi rammer også bredere. 

quote Man kommer jo ikke til en Satudarah-fest ved et tilfælde

Kim Kliver, politiinspektør ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Til fest hos Satudarah

Men indsatsen gav også Kim Kliver en negativ oplevelse, som han formulerer det. 

- Vi traf fire unge personer på 16 år, som mente, at de skulle til fest hos Satudarah. Det er jo selvfølgelig ikke noget, som vi på nogen måde kan acceptere; at så unge mennesker skal ind til dem, siger Kim Kliver.

- Det kan jo ikke undre os, at bandemiljøet ikke har rationelle tanker. De tænker mere simpelt i forhold til nytteværdi af alle. 

De fire unge drenge blev sendt hjem til deres mor og far. Og på mandag vil politiet gå videre med sagen til SSP og dernæst have en bekymringssamtale med de unge mennsker og deres forældre, fortæller politiinspektøren.

Visitationszone Maribo
Læs også
Politiet indfører visitationszone i Maribo
Visitationszone Maribo
Læs også
Politiet indfører visitationszone i Maribo

Til fest ved et tilfælde? 

Hverver de her rockergrupper unge mennesker?

- De kom ikke fra byen. De var kommet hertil. Og man kommer jo ikke til en Satudarah-fest ved et tilfælde. Det er klart noget, vi skal være opmærksomme på og tage afstand fra. Det er et miljø, hvor medlemmer begår alvorlig kriminalitet. Det er ikke ufarligt. De fleste kommer til at stå overfor en dommer. Der har også været konflikter henover sommeren, hvor der er skudt mod folk, siger Kim Kliver.

- Så det må jeg klart advare om. Vi skal sende et signal til forældre om, at det må man holde hånd i hanke med. 

Visitationszonen ophører lørdag klokken 16 som planlagt.  

Efter længere tids ballade mellem banderne Mongols og Satudarah på Sydhavsøerne indfører politiet nu en visitationszone i Maribo. Den gælder fra fredag til lørdag.

Nyhedsoverblik