14 misrøgtede hunde fra Lolland skal nu have nye hjem

De 14 vanrøgtede hunde, der i maj blev fjernet fra deres ejer på Lolland, skal overdrages til Dyreværnet. Det har politiet afgjort.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Siden den 22. maj har fremtiden for 14 lollandske hunde, som Dyreværnet fjernede fra deres ejer, været uvis.

Hundene var alle groft misrøgtede og i meget dårlig stand, da de ankom til Dyreværnet.

- Næsten alle de voksne hunde har rådne tænder og meget betændt tandkød. Der er flere hunde, hvor jeg frygter at betændelsen er vokset ind i kranie-knoglerne, sagde Rikke Christensen-Lee, der er dyrlæge og direktør for Dyreværnet, dengang til TV ØST.

13 af de 14 hunde er blandinger af chihuahua’er, og disse hunde havde også store problemer med deres knæ.

- Chihuahua’er er genetisk belastet af dårlige knæ, men det her er det værste, jeg nogensinde har set. Knæskallerne er simpelthen vokset fast på bagsiden af knæet, og knæene er fyldt med arvæv, fortalte Rikke Christensen-Lee. 

Fjernede hunde
Læs også
Ny sag om vanrøgt: 14 hunde fjernet på Lolland
Fjernede hunde
Læs også
Ny sag om vanrøgt: 14 hunde fjernet på Lolland

Dyreværnet skal finde nye ejere

De sidste seks uger har hundene været hos Dyreværnet, og nu har politiet afgjort, at hundene ikke skal tilbage til deres ejer.

Det betyder, at Dyreværnet nu skal finde nye hjem til dem.

- Det er en festdag for de mange hunde og en sejr for Dyreværnet, at politiet har besluttet, at hundene ikke skal tilbage til deres ejer, meddeler Rikke Christensen-Lee, der er direktør for Dyreværnet

- Jeg vil gerne rose politiet for deres hurtige indsats og deres rigtige afgørelse i denne sag. Det havde været hjerteskærende, hvis vi skulle køre hundene tilbage til deres ejer, når vi har set, hvor kummerlig stand de var i, da de ankom i vores dyreambulance.

Omfattende operationer

Ved ankomsten til Dyreværnet var mange af hundene smurt ind i afføring. De havde meget dårlige tænder, og nogle af dem var bange og sky.

Alle hunde har været igennem omfattende dyrlægetjek, og mange af dem har fået foretaget omfattende tandoperationer.

De mange hunde bliver sat til adoption via www.dyreværnet.dk. Her kan man læse om hver enkelt af dem og følge ansøgningsprocedurerne, hvis man er interesseret i at give en af dem et nyt kærligt hjem.

 


Nyhedsoverblik