14-årige Olivia holder fri fra skole og spiller teater: - Det er vildt fedt

I weekenden forvandles Præstø til teaterscene, når Cantabile 2 indtager byen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Hele ugen har der været sang, dans og virvar i Præstøs gader. Den anerkendte teatertrup, Cantabile 2 fra Vordingborg, bruger nemlig hele byen, når de i weekenden opfører Huet i Jomfrustræde.

- Publikum kan forvente at blive taget med rundt på forskellige steder i Præsø, fra kendte steder til knap så kendte steder, fortæller teaterleder Nullo Facchini.

En slags erhvervspraktik

På den måde foregår forestillingen hele syv steder i byen fra de toppede brosten på torvet til arealet ved havnen. Men teateret bruger også byens borgere i forestillingen. Blandt andre Olivia Gerlach Fogh på 14 år.

- Jeg vil gerne være skuespiller. Det er min store drøm, fortæller hun. 

Skjult Nummer
Læs også
Teaterforestilling fra Vordingborg er nomineret til Årets Reumert
Skjult Nummer
Læs også
Teaterforestilling fra Vordingborg er nomineret til Årets Reumert

Derfor har hun lavet en ordning, så hun er i en form for erhvervspraktik i hele den her uge, hvor truppen øver i gaderne.

- Det er mega fedt. Jeg spiller normalt teater på en dramaskole og plejer at have et manuskript, hvor der står til punkt og prikke, hvad jeg skal. Her får du meget mere lov til selv at finde på noget og improvisere. Det, synes jeg, er vildt fedt, siger 14-årige Olivia. 

Huset i Jomfrustræde er dannet i og tilegnet specielt til Præstø og foregår som en blanding af dans, musik, cirkus og teater.

De 400 billetter til de fire forestillinger fredag og lørdag aften er udsolgt, men har man ikke fået billet, kan de dele af forestillingen, der foregår udenfor på torvet og i gaderne, sagtens ses uden.


Nyhedsoverblik