12 meter langt kagebord - Kirkens Korshær indsamlede penge til varmestue

Søndag samlede Kirkens Korshær penge ind over hele landet. I Ringsted solgte de massevis af kager for at samle penge ind til byens varmestue.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Norske klejner, citronmousse, lagkager, to slags romkugler og gulerodskage.

I Kirksens Korshær i Ringsted bugner et 12 meter langt bord af kager, som 12 frivillige har lavet i de sidste par dage.

Søndag var der nemlig landsindsamling hos Kirkens Korshær, hvor folk gik rundt om i landet med indsamlingsbøsser. De samlede ind til Kirkens Korshærs sociale arbejde med hjemløse og fattige mennesker i Danmark.

quote Jeg synes, det er flot, at der er kommet så mange allerede. Det er også dejligt at se så mange børnefamilier, der er kommet

Mikkel Benzner, frivillig, Kirkens Korshær

I Ringsted havde de dog udvidet indsamlingen med et stort kagebord med op mod 50 forskellige kager.

- Jeg synes, det er flot, at der er kommet så mange allerede. Det er også dejligt at se så mange børnefamilier, der er kommet. Det er skønt at se. Jeg kan se, der kommer flere endnu. Så det er bare dejligt, siger Mikkel Benzner, som var med til at servere kagerne.

Artiklen fortsætter under billedet.

 
  Foto: Peter Kryger - TV2 ØST

Gæst: - Det er vært at vælge

Konceptet var enkelt: 25 kroner for børn og 50 kroner for voksne, som skulle betales i døren. Og så kunne gæsterne spise alt den kage, de ville.

Pengene fra salget går til Kirkens Korshærs varmestue i Ringsted.

Anne Jensine Carlsen var blandt gæsterne, og hun havde svært ved at vælge mellem de mange kaloriebomber. 

- Det er meget svært at vælge. Der er så meget at vælge i mellem, så det er helt overvældende, siger Anne Jensine Carlsen, som kommer fra Benløse. 

Artiklen fortsætter under billederne.

 
  Foto: Peter Kryger - TV2 ØST
Mille Mose Larsen fra Ringsted nød at smage på de mange kager hos Kirkens Korshær.
Mille Mose Larsen fra Ringsted nød at smage på de mange kager hos Kirkens Korshær. Foto: Peter Kryger - TV2 ØST

Per får glæde af penge til varmestue

Denne søndag nød Per Lindholm fra Ringsted bestemt også dagens kagebord.

- Nu kan jeg godt lide noget med lidt smat i. Dem er der også noget af her, siger han. 

Han er blandt gruppen af mennesker, der får glæde af pengene i Ringsted. Per Lindhholm er nemlig bruger af Kirkens Korshærs varmestue, som overskuddet fra kagesalget går til. 

- Det er da perfekt. Jeg kan ikke se, at vi skulle få noget ellers, hvis ikke vi får det på den her måde. Det er perfekt, siger han. 

Artiklen fortsætter under billedet.

Per Lindholm kan få glæde af pengene fra salget af kage. Han er nemlig bruger af Kirkens Korshærs varmestue.
Per Lindholm kan få glæde af pengene fra salget af kage. Han er nemlig bruger af Kirkens Korshærs varmestue. Foto: Peter Kryger - TV2 ØST

Tilbage kunne gæster som Mille Mose Larsen og Anne Jensine Carlsen spise kage med god samvittighed. 

- Dem, der ikke har noget hjem eller ikke har så mange penge, får gavn af pengene, siger Mille Mose Larsen fra Ringsted. 

- Jeg synes, det går til et godt formål. Der er nogen, der har det værre, end vi andre har det, siger Anne Jensine Carlsen.

Fakta om Kirkens Korshærs sociale arbejde

  • Kirkens Korshær er til stede i 26 byer med socialt arbejde (herberger, varmestuer, natcaféer, mv.), hvor hjemløse, fattige og udsatte mennesker blandt andet kan få en seng at sove i, et måltid mad og et bad.
  • De har godt 250 genbrugsbutikker i hele landet.
  • De har aktuelt børne- og familiestøttende arbejde med kontakt til over 1000 familier i otte byer.
  • Kirkens Korshær driver derudover blandt andet sundhedsrum, beskæftigelsesindsatser, socialøkonomisk virksomhed, skæve boliger og samtaletjeneste.

 

Kilde: Kirkens Korshær

Stort behov for hjælp

Der er et stort behov for hjælp til det sociale arbejde ifølge en pressemeddelelse fra Kirkens Korshær. De skriver, at der er 6431 hjemløse mennesker i Danmark ifølge den seneste hjemløsetælling i 2019. 

Hjemløsetællingen viste også, at flere sover på gaden, mens der er kommet flere ældre og psykisk syge hjemløse, siden en tælling i 2017. Derfor er der brug for, at Kirkens Korshær samler ind, lyder der fra chefen for Kirkens Korshær, Helle Christiansen.

- Det er grupper af mennesker med store og kompekse problemer, som har behov for meget hjælp og støtte, udtaler hun i pressemeddelelsen. 

- De har behov for, at Kirkens Korshærs medarbejdere hjælper dem med livets basale nødvendigheder, mad, bad, og et sted at sove, men også med at holde styr på deres medicin, med at få udbetalt deres ydelser og med at føle sig trygge om natten, tilføjer hun.

 


Nyhedsoverblik