112-sag fra Fuglebjerg ryger i Folketinget

Minister skal nu svare på spørgsmål, efter en mand forleden blev fundet i omtåget tilstand mindre end et døgn at være blevet udskrevet fra hospitalet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det var Thomas Andersen og hans datter, der på vej hjem fra grundlovsdag, mandag omkring 17.30, så en mand ligge i græsset ved gadekæret i Fuglebjerg.

Først troede de, at manden havde fået for meget at drikke og blot lå og solede sig.

- Men da vi kommer tættere på, kan vi se, at det er en mand, og han ryster voldsomt. Vi skynder os derhen, og forsøger at få kontakt, men han virker meget svag og reagerer næsten ikke, har Thomas Andersen skrevet i et Facebook-opslag, der er blevet delt knap 18.000 gange og reageret på af flere end 28.000 brugere.

Thomas Andersen og datteren prøvede at få liv i manden og ringede med det samme 112 og forsøgte at få sendt en ambulance ud til stedet.

Udskrevet kort inden

Det viste sig dog sværere end håbet, da sygeplejersken i den anden ende efter at have fået den omtågede mand i røret ifølge Thomas Andersen prøvede at få ham til at tage hjem til sig selv. Dér brød Thomas Andersen ind i samtalen og slog fast over sygeplejersken, at manden altså havde brug for en ambulance.

Manden er på dette tidspunkt i stand til at svare, men kun med få, korte ord. Han har et bånd om armen fra Slagelse Sygehus, og det viser sig, at han er blevet udskrevet efter behandling for en blodprop natten forinden.

- Jeg kan godt forstå, at sygeplejersken stiller spørgsmål. Og hun bliver sikkert også fortalt, at der skal spares penge af sin chef og føler sig måske derfor tvunget til at sende folk hjem. Men jeg synes, vi er kommet for langt, når penge kommer før mennesket, med den mængde af vores løn vi betaler i skat, så kan det ikke være rigtigt man ikke kan få hjælp, siger Thomas Andersen til Ekstra Bladet.

Manden bliver til sidst afhentet af en ambulance og skulle ifølge Thomas Andersen have det godt igen.

Minister skal svare

Thomas Andersens utilfredshed deles også på Christiansborg, hvor formanden for Sundheds- og Ældreudvalget, Liselott Blixt (DF) nu vil have svar af sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V).

Hun har derfor stillet tre spørgsmål til ministeren, der lyder:

- Vil ministeren oplyse, hvilke regler der er for udskrivning af patienter, mhp. hvor de bor, hvilken tilstand de er i, deres psykiske og økonomiske formåen?

- Jeg vil gerne bede ministeren få en redegørelse fra regionen for denne udskrivelse, hvis det er muligt?

- Hvad er ministerens holdning til, at man udskriver patienter, der ikke har økonomi til at komme hjem midt om natten?

TV ØST følger sagen, og du kan se mere om den i dagens nyhedsprogrammer.

Læs Thomas Andersens Facebook-opslag herunder:

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Nyhedsoverblik