10-årig donerer 6.000 kroner til udsatte børn

Nanna Mersebak driver et bamsemuseum i Nakskov, og hele overskuddet går til velgørende formål. I fredags var det Broen Lolland, der fik en håndsrækning.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Som så mange andre 10-årige piger, så er Nanna Mersebak fra Nakskov ret så glad for bamser. Faktisk har hun omkring 2.500 bamser. Men de er ikke kun til at kramme. De er en del af Nannas projekt; Nannas Bamsemuseum, hvor Nanna udstiller alle sine bamser.

Det koster 20 kroner for voksne og 10 kroner for børn at komme ind. Og selvom det ikke lyder af meget, så har Nanna nu tjent 6.000 kroner.

Hele overskuddet fra entreindtægterne har hun valgt at give væk til Broen Lolland, der hjælper socialt udsatte børn mellem 0-17 år, der gerne vil gå til en fritidsaktivitet, men ikke har råd. Så for Broen gør donationen en kæmpe forskel.

- Der er jo seks børn, der kan begynde at gå til spejder eller til fodbold for de penge, eller vi kan købe udstyr. Så det er jo bare enormt flot, at hun støtter det, siger Bente Kruse, der er formand for Broen Lolland.

Og selvom man kan få ret mange flotte ting for 6.000 kroner, så var Nanna Mersebak ikke i tvivl om, at hun ville give pengene væk.

- Det der med en iPad, det vil jeg ikke have noget af. Der er nogen, som fortjener at få noget mere end mig. Jeg har jo masser af ting, siger Nanna Mersebak.

Museet har kun åben et par gange om året, eftersom der ikke er plads til de mange bamser hjemme hos Nanna Mersebak,  og de derfor skal udstilles andre steder i Nakskov.

Lige nu er Nanna Mersebak ved at finde ud af, hvornår bamserne skal udstilles næste gang. Hun håber på, at der kommer en udstilling i sommerferien.


Nyhedsoverblik