Emilie-sagen: - Jeg sender masser af kærlighed

Tidligt mandag morgen var flere mødt op for at lægge blomster og tænde lys for Emilie Meng ved Korsør Station. Det er præcis ét år siden, hun forsvandt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Før dagens første solglimt overhovedet var at se, var flere borgere i Korsør i dag mødt op ved byens station. Med sig havde de fakler, blomster og stearinlys – og mindet om 17-årige Emilie Meng, der forsvandt for præcis ét år siden.

Emilie Meng blev sidst set i live på Korsør Station omkring klokken 04.00 den 10. juli 2016, da hun kom tilbage til byen efter en bytur med nogle veninder i Slagelse. Veninderne tog en taxa hjem, men Emilie foretrak at gå de få kilometer fra stationen til sine forældres hus. Men hun nåede aldrig hjem.

- Emilie var en smilende, sød, glad og udadvendt pige. Hun elskede sin kirkekorssang, hun elskede sin familie og sine søskende, sine venner og veninder her i byen. Jeg er her for at sende tanker og en masse kærlighed til Emilie, siger arrangør Janni Rasmussen.

Efterlysningsplakaten med Emilies ansigt hang for et år siden mange steder landet over. 
Efterlysningsplakaten med Emilies ansigt hang for et år siden mange steder landet over.  Foto: Morten Bøgh
Der blev tændt lys for Emilie Meng tidligt om morgenen, præcis 1 år efter hun forsvandt.
Der blev tændt lys for Emilie Meng tidligt om morgenen, præcis 1 år efter hun forsvandt. Foto: Morten Bøgh
213c0616-ef47-4efd-8dda-b6b52b79614e.jpg
Læs også
Korsør mindes Emilie Meng: "Hun er stadig i vores hjerter"
213c0616-ef47-4efd-8dda-b6b52b79614e.jpg
Læs også
Korsør mindes Emilie Meng: "Hun er stadig i vores hjerter"

Utryghed i gaderne

Juleaftensdag sidste år blev liget af Emilie Meng fundet i en sø ved Regnemarks Bakke nær Borup. Politiet meldte hurtigt ud, at der lå en forbrydelse bag hendes død, men endnu har politiet ikke fundet gerningsmanden.

- Det betyder, at vi er utrygge her i området. Man lader ikke bare sine børn gå hjem. Jeg synes, det er skræmmende, at sådan noget kan ske i vores stille og rolige land, siger Mads Gøtler Stegmann, som også var mødt op.

quote Mindehøjtideligheden er en måde at mærke dagen og hinanden på, men slut er det ikke

Mads Gøtler Stegmann, Korsør

- Mindehøjtideligheden i dag er ikke et punktum. Vi har stadig en morder, der går løs. Det er en måde at mærke dagen og hinanden på, men slut er det ikke.

Stolt over fremmøde

I ugerne og månederne efter Emilie Mengs forsvinden ledte hundredvis af frivillige efter hende i Korsør og omegn. De havde hunde med ude i skovene og dykkere i havnen og omkringliggende søer.

Men Emilie Meng blev slået ihjel ganske kort tid, efter hun forsvandt. Det er i hvert fald politiets vurdering. Den seneste udvikling i sagen er, at politiet har efterlyst en hvid personbil – sandsynligvis en Hyundai i30 - som er fanget på overvågningsbilleder ved stationen omkring det tidspunkt, hvor den unge pige forsvandt. 

Emilie Meng
Læs også
Mysteriet om Emilie Meng - dag for dag
Emilie Meng
Læs også
Mysteriet om Emilie Meng - dag for dag

Siden politiet efterlyste bilen i slutningen af juni, er der kommet hundredvis af henvendelser, men endnu ikke noget, der har ført til anholdelser. 

En stor flok borgere var mødt op for at mindes.
En stor flok borgere var mødt op for at mindes. Foto: Morten Bøgh

Men i dag er mest til at mindes den unge pige og det korte liv, hun fik lov til at leve. Og det rører Mads Gøtler Stegmann, at så mange stod tidligt ud af sengen mandag morgen for at markere Emilies forsvinden.

- Jeg er stolt af, at så mange kommer for at mindes, siger han.

Politiet er stadig meget interesseret i at høre fra alle, der har oplysninger i sagen om Emilie Mengs forsvinden. De kan kontaktes på telefon 1-1-4. 

Flere havde medbragt fakler til at markere Emilies forsvinden.
Flere havde medbragt fakler til at markere Emilies forsvinden. Foto: Morten Bøgh
emilie-meng-eftersoegning.jpg
Læs også
Garvede efterforskere kritiserer politiets arbejde i Emilie Meng-sagen
emilie-meng-eftersoegning.jpg
Læs også
Garvede efterforskere kritiserer politiets arbejde i Emilie Meng-sagen

Nyhedsoverblik