Rapport: Flere penge og ny ledelse kan redde Arena Næstved

En ny rapport retter en skarp kritik bag folkene i Arena Næstved: Bestyrelsen skal blandt andet udskiftes lyder anbefalingerne i rapporten

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det står skidt til med økonomien for Sjællands største sports- og koncerthal, Arena Næstved.

Skal der rettes op på det, skal bestyrelsen skiftes ud og arenaen skal have tilført flere penge.

Sådan lyder nogle af anbefalingerne i en rapport fra et eksternt analysefirma, Frejo & Steen, som Næstved Kommune har hyret til at endevende problemer og løsninger for sportshallen.

Mandag eftermiddag skal Økonomiudvalget i Næstved Kommune drøfte rapporten og finde ud af om, man vil følge dens anbefalinger.

Arenaen har manglet en strategi

Ifølge Frejo & Steen er arenaen blandt andet udfordret af:

  • at der ikke har ligget en strategi- eller forretningsplan for arenaen.
  • at man har fokuseret på meget på tiltrækning af store events og traditionelle sportsbegivenheder, og forsømt at identificere nye, potentielle brugergrupper
  • at der ikke er taget højde for at sikre de nødvendige kompetencer i bestyrelsen for Arena Næstved til sikre den nødvendige udvikling af stedet.

Sådan skal problemerne løses

Analysefirmaet kommer med en række anbefalinger - bl.a.:

  • at der tilføjes yderligere ca. 6 mio. kr. over de kommende fire år.  Pengene skal bruges på genopretning, udvikling og fleksibel indretning
  • en ny bestyrelse på fem mand. Frejo & Steen mener ikke, at den nuværende bestyrelse har kompetencerne til at skabe vækst i Arena Næstved.
  • en klar strategisk retning for den videre udvikling af Arena Næstved. Den nuværende strategi er ikke bæredygtig, hedder det i rapporten.

Hvis arenaen får tilført penge, og det lykkes at lave en ny strategi for Arena Næstved, så forventer Frejo&Steen, at økonomien balancerer i 2020 og at omsætningen vil være 10 mio. kr.

Dyrt byggeri

Læs hele rapporten her