¨

Rapport: Flere penge og ny ledelse kan redde Arena Næstved

Foto: TV ØST

En ny rapport retter en skarp kritik bag folkene i Arena Næstved: Bestyrelsen skal blandt andet udskiftes lyder anbefalingerne i rapporten

Det står skidt til med økonomien for Sjællands største sports- og koncerthal, Arena Næstved.

Skal der rettes op på det, skal bestyrelsen skiftes ud og arenaen skal have tilført flere penge.

Sådan lyder nogle af anbefalingerne i en rapport fra et eksternt analysefirma, Frejo & Steen, som Næstved Kommune har hyret til at endevende problemer og løsninger for sportshallen.

Læs også Arena Næstved reddet fra konkurs

Mandag eftermiddag skal Økonomiudvalget i Næstved Kommune drøfte rapporten og finde ud af om, man vil følge dens anbefalinger.

Arenaen har manglet en strategi

Ifølge Frejo & Steen er arenaen blandt andet udfordret af:

  • at der ikke har ligget en strategi- eller forretningsplan for arenaen.
  • at man har fokuseret på meget på tiltrækning af store events og traditionelle sportsbegivenheder, og forsømt at identificere nye, potentielle brugergrupper
  • at der ikke er taget højde for at sikre de nødvendige kompetencer i bestyrelsen for Arena Næstved til sikre den nødvendige udvikling af stedet.

Sådan skal problemerne løses

Analysefirmaet kommer med en række anbefalinger - bl.a.:

  • at der tilføjes yderligere ca. 6 mio. kr. over de kommende fire år.  Pengene skal bruges på genopretning, udvikling og fleksibel indretning
  • en ny bestyrelse på fem mand. Frejo & Steen mener ikke, at den nuværende bestyrelse har kompetencerne til at skabe vækst i Arena Næstved.
  • en klar strategisk retning for den videre udvikling af Arena Næstved. Den nuværende strategi er ikke bæredygtig, hedder det i rapporten.

Hvis arenaen får tilført penge, og det lykkes at lave en ny strategi for Arena Næstved, så forventer Frejo&Steen, at økonomien balancerer i 2020 og at omsætningen vil være 10 mio. kr.

Dyrt byggeri

  • Arena Næstved blev indviet i november 2015, men har fra starten haft økonomiske problemer.
  • Hallen skulle have kostet 50 mio. kr. at bygge, men regningen endte næsten på dobbelte.
  • Næstved Kommune har ind til videre betalt 36 mio. kr. til arenaen - senest et rente- og afdragsfrit lån på seks mio. kr.

Læs hele rapporten her

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App