Næstved Kommune klar med nyt kæmpelån til arenaen

Sponsorindtægterne til den nye superarena i Næstved svigter, så derfor træder kommunen nu til med endnu et lån på op til 10 millioner kroner.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Et bredt flertal i byrådet er klar med et nyt lån til det enorme arena-projekt i Næstved. Sponsorindtægterne har nemlig svigtet og derfor har halbestyrelsen søgt om endnu et lån på op til 10 millioner kroner hos kommunen. Det skriver Sjællandske.

Næstved kommune har i forvejen givet et anlægstilskud på 10 millioner kroner samt et rente – og afdragsfrit lån på 10 millioner kroner og nu følger endnu et lån så, som er indregnet i det budgetforlig, som netop er indgået.

Ifølge borgmester Carsten Rasmussen (S) kommer den samlede pris for projektet på 90 millioner kroner stadig til at holde.

- Problemet er at indtægterne fra sponsorater ikke er store nok. Arena-projektet har været i modvind blandt andet hos naboer, og derfor har det været svært for halbestyrelsen at skaffe sponsorer. Samtidig har der været lidt usikkerhed om, hvorvidt arenaen blev færdig. Jeg har forståelse for, at halbestyrelsen har koncentreret sig om byggeriet af arenaen. Og jeg har fuld tillid bestyrelsen og ledelsen i Næstved Hallerne, siger Carsten Rasmussen til Sjællandske.

Foreløbigt har også stolesalget også svigtet og det er heller ikke lykkedes at sælge navne på arenaen. Kommer der gang i salget, bliver det ikke nødvendigt at udnytte hele lånerammen, skriver Sjællandske.

Arenaen bliver indviet den 17. november.