Arenasponsorat møder kritik

Tidligere borgmester i Hørsholm Uffe Thorndahl, der nu bor på Møn, kritiserer NK-Forsynings sponsorat til den nye superarena i Næstved og kalder aftalen totalt forrykt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er totalt forrykt, når det kommunale NK-Forsyning giver et sponsorat på fire millioner kroner til den nye superarena i Næstved. Det mener Uffe Thorndahl, der er tidligere borgmester i Hørsholm og nu bosat på Møn.

Sjællandske skriver torsdag om hans kritik af sponsoratet, der blev indgået i sidste uge.

- Det er totalt forrykt, at offentlige forsyningsvirksomheder, der har totale monopoler, kan spilde forbrugernes penge på sponsorater som den aktuelle. Der kommer ikke en eneste ny kunde som følge af en sådan sponsorering. NK-Forsynings kunder er jo i helt samme situation som den, de livegne bønder var i tiden under stavnsbåndet. Der kommer ikke en eneste krone i merindtægter som følge af de fire millioner kroner til arenaen. Det er i sig selv en grov og uanstændig og respektløs omgang med offentlige midler, siger han til avisen.

Amatørmakværk af tidligere borgmester

Forsyningsselskabets bestyrelse tager dog kritikken med sindsro. Formand John Lauritzen, der også sidderi byrådet for Socialdemokraterne, siger, at de med sponsoratet ønskede at sikre, at pengene blev gjort aktive lokalt, og byrådsmedlem Helge Adam Møller (K) kalder ligefrem Thorndahls kritik for amatørmakværk.

Næstved Kommune har i forvejen spyttet 30 millioner kroner i projektet. Blandt andet i form af driftstilskud og lån.

Den nye arena skal efter planerne indvies 17. november og være klar til i december at lægge guld til nogle af kampene under VM i kvindehåndbold.