Stor narkosag afsluttes i dag: Går efter lange fængselsstraffe

I dag falder der dom i en af Danmarks største sager om narkotika. Det sker ved retten i Næstved. Otte personer er tiltalt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Syv mænd og en kvinde. 120 kilo amfetamin. En værdi af over 10 millioner kroner. En befrielsesaktion i Slagelse arrest.  Fund af et amfetaminlaboratorium i Vestjylland.

Sådan lyder elementerne i en af Danmarkshistoriens største og mest spektakulære narkotikasager, der både trækker tråde nationalt og internationalt.

I dag klokken 13 sættes der så et punktum i sagen ved retten i Næstved, der har afsat 20 retsdage og hvor tre af de otte tiltalte i alderen 23 til 48 år muligvis kan risikere op til 18 års fængsel. De er tiltalt for indsmugling, fremstilling og salg af amfetamin.

Strafferammen lyder ellers på 16 år, men anklageren ønsker altså at sprænge den. Det kom frem under proceduren i sagen. Dommen i dag vil afsløre, om det lykkes anklageren at komme igennem med det krav.

650.000 kroner i kontanter

Sagen begyndte den 6. oktober 2016, da to mænd blev anholdt på Bilkas parkeringsplads i Slagelse med 50 kilo amfetamin.

Senere samme dag blev tre mænd anholdt i Sorø med 650.000 kroner i kontanter.

Politiet fandt et narkolaboratorium i Videbæk i Vestjylland. Kvinden er tiltalt for at være narkokurer og for at have kørt penge til Holland.

Strafferammen for at indgå i en narkotikaring er op til 16 års fængsel. Anklagemyndigheden vil have fængselsstraffe på helt op til 15 år til flere af de tiltalte i sagen. Alle nægter sig skyldige i at have været en del af en narkoring.
 

Tidslinje over sagen

  • 6. oktober 2016

Politiet anholder to personer, der er i gang med at overlevere 50 kilo amfetamin på parkeringspladsen ved Bilka i Slagelse.

En 24-årig mand fra Slagelse, der også befinder sig på parkeringspladsen, har held med at stikke af fra politiet.

Samme dag finder politiet et amfetaminlaboratorium i Videbæk ved Herning. I laboratoriet finder politiet ingredienser til at fremstille mindst 55 kg amfetamin.

I alt anholdes fem personer denne dag, da tre personer anholdes i Sorø med 650.000 kroner i kontanter.

  • 11. oktober 2016

To personer forsøger forgæves at befri en person i Slagelse Arrest. Han er en af de mænd, der mistænkes for at stå bag amfetaminlaboratoriet i Vestjylland.

Politiet er bekendt med planerne inden, og de er derfor mødt talstærkt op ved arresten.

En mand og en kvinde, som er i besiddelse af et haglgevær, anholdes.

  • 28. oktober 2016

Politiet beslaglægger yderligere tre kilo amfetamin, og en 24-årig mand fra Slagelse anholdes.

Det er den unge mand, der stak af fra politiet på Bilkas parkeringsplads den 6. oktober. Han bliver varetægtsfængslet og sigtet for salg af i alt 53 kilo amfetamin – heriblandt de 50 kilo fra aktionen ved Bilka.

  • 31. oktober 2016

Politiet beslaglægger 14 kilo amfetamin, halvandet kilo kokain og halvandet kilo hash i et kælderrum i Slagelse.

Desuden bliver en sportstaske med fem og et halvt kilo kokain fundet i et krat bag Sørbyhallen i Sørbymagle ved Slagelse. I nærheden finder politiet også en vakuumpakket pose med to Zastava-pistoler.

Tre personer bliver anholdt. To af dem – mænd på 20 og 22 år bliver varetægtsfængslet, mens den tredje, der er 24 år, løslades.

  • April 2017

Der falder dom i sagen om den planlagte befrielsesaktion ved Slagelse Arrest.

En mand idømmes fængsel i to år og fire måneder, mens en 23-årig kvinde straffes med fængsel i et år og otte måneder.

  • 14. juni 2017

En 30-årig kvinde fra Slagelse bliver anholdt og sigtet for at være en del af sagen, der nu trækker tråde til udlandet.

Kvinden er mistænkt for at transportere store pengebeløb til udlandet som betaling for nogle af de produkter, der skulle bruges til fremstilling af amfetamin.

  • 4. august 2017

Der falder dom i en del af sagen, da de tre unge mænd, der blev anholdt den 31. oktober, alle har tilstået.

En 23-årig mand bliver idømt ni års fængsel for at være ansvarlig for de to pistoler og de fem kilo kokain, politiet fandt i krattet bag Sørbyhallen i Sørbymagle.

Desuden idømmes en 21-årig mand seks års fængsel for fundene i kælderrummet i Slagelse. En 25-årig mand idømmes halvandet års fængsel for besiddelse af stoffer.

  •  21. september 2017

Retssagen mod de resterende syv mænd og den 30-årige kvinde begynder ved Retten i Næstved.

Ifølge anklageskriftet har de stået for arbejdsopgaver i forbindelse med fremstilling og salg af amfetamin.

De er blandt andet anklaget for indsmugling, fremstilling og salg af stoffer. Desuden er den mand, der blev besøgt befriet fra Slagelse Arrest, tiltalt for befrielsesforsøget.

Ifølge anklageskriftet er 101 strømpistoler, der lignede lommelygter, også en del af sagen.

De tiltalte er mellem 23 og 48 år. De nægter sig alle skyldige.

  • 3. januar 2018

Der falder dom i den spektakulære sag i dag.

Fordi der er tale om så store mængder narkotika, risikerer flere af de tiltalte fængsel op til 16 år - og 18 år, hvis det lykkes anklageren at komme igennem med et krav om at sprænge strafferammen i den slags sager..

Der har været afsat 20 retsdage til sagen.