Opbevarede amfetaminolie i forældres garage

En del af den amfetaminolie politiet beslaglagde, som led i den store narkosag, blev opbevaret i garagen hos en af de tiltaltes forældre.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Store dunke med amfetaminolie blev opbevaret i forældrene til den ene tiltaltes garage, der var blevet omdannet til et amfetaminlaboratorium.

Det er i hvert fald anklagerens påstand i en af de største narkosager nogensinde, lød det på den første retsdag i Retten i Næstved torsdag.

Helt præcist fandt politiet 19,6 liter amfetaminolie hos forældrene på en adresse i Videbæk i Vestjylland. Olien kan omdannes til 53 kilo amfetamin.

Og det var egentlig meningen, at den tiltalte - en 27-årig mand - skulle afgive forklaring i sagen i dag. Men i går eftermiddags gav hans forsvarer anklageren besked om, at han ikke ønsker at udtale sig lige nu.

Tip førte politets på sagen

Politiet kom på sporet af den store amfetaminsag, efter at have modtaget et tip om en større handel. Derefter gav de sig til at afhøre én af de nu tiltaltes mobiltelefoner, og det var på den baggrund, de 6. oktober 2016 anholdt to personer i Slagelse.

De var ved at overlevere 50 kilo amfetamin på parkeringspladsen ved Bilka.

En 24-årig mand fra Slagelse, der også befandt sig på parkeringspladsen, havde held med at stikke af fra politiet.

Samme dag ransagede politiet det hus, hvor forældrene til den ene af de anholdte i Slagelse bor.

Det er i den forbindelse politiet finder de 19,6 liter amfetaminolie i garagen. I den efterfølgende efterforskning har politiet anholdt yderligere seks personer, så der i alt er otte tiltalte.

Retssagen begyndte torsdag og på tirsdag vil de første tiltalte blive afhørt i retten.