Udlejer i altan-sagen: Lettet over konklusion i rapport

Ejeren af ejendommen i altan-sagen i Nykøbing Falster er glad for, at en rapport frikender ham for skyld. Han tænker stadig meget på de tilskadekomne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I juli styrtede en altan til jorden fra en lejlighed på Hammerlodden i Nykøbing Falster, og seks unge, der stod på den, blev kvæstet. En enkelt af dem – en 20-årig kvinde – lå i koma en hel måned efter ulykken.

Men ulykken kunne ikke være forebygget med et almindeligt eftersyn af altanen, slår en rapport fra Statens Byggeforskningsinstitut (SBi) fast. Der var ingen synlige fejl på altan, og derfor kunne ejeren heller ikke have forudset ulykken, står der i rapporten.

Og det glæder ejeren, John Jensen, at det nu er slået helt fast, at han ikke kunne have forhindret ulykken, men han er stadig meget berørt af sagen.

- Jeg er selvfølgelig utrolig glad for, at fejlene ikke var synlige, men jeg tænker stadig rigtig meget på de unge, der kom til skade, siger han til TV ØST.

Har revet alle altaner ned

Altanen i sagen er bygget i 1946, og SBi vurderer, at der kan være flere altaner derude, som er bygget på samme måde, har samme usynlige fejl, og som derfor også er i fare for at styrte sammen.

Men det problem er de kommet udover i John Jensens bygning i Nykøbing Falster.

- Vi rev alle altaner ned kort efter ulykken for at forhindre, at det nogensinde skulle ske igen, fortæller han til TV ØST.

Altanen, der styrtede sammen under de unge, var lavet af en armeret betonplade, som blev båret af en række udliggerjern indstøbt i betonet. Undersøgelsen fra SBi viser, at udliggerjernene ikke var møre i betonet under selve altanen, men i stedet der, hvor de gik ind i husmuren.

Det nedbrudte jern gjorde, at altanen ikke havde den fornødne bæreevne for at holde altanen og vægten fra de seks unge oppe.

 
 

 


Nyhedsoverblik