Efter topmøde om akutafdelingen: - Vi bliver nødt til at handle hurtigt

TV2 ØST har over længere tid fortalt om forholdene på akutafdelingen på Slagelse Sygehus. Onsdag var relevante aktører samlet til topmøde.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

TV2 ØST har i en længere periode dækket forholdene på akutafdelingen på Slagelse Sygehus. 

Forhold, der vidner om personale, der ikke kan nå at spise mad eller gå på toilettet på størstedelen af deres vagter. 

Dækningen har givet genklang, og onsdag havde TV2 ØST inviteret politikere, sundhedspersonale og eksperter på området til topmøde.

Onsdag var der topmøde om presset på akutafdelingerne.
Onsdag var der topmøde om presset på akutafdelingerne. Foto: Frederik Thorup - TV2 ØST

Her blev der diskuteret løsninger for de pressede akutafdelinger i regionen med udgangspunkt i TV2 ØSTs dækning og personalets erfaringer fra hverdagen på akutafdelingen på Slagelse Sygehus. 

- Det gør altid indtryk på mig at høre de oplevelser, der er af presset derude, men det er ikke noget, der overrasker mig, lyder det fra regionsrådsformand, Heino Knudsen (S). 

Historierne gjorde onsdag indtryk på de fremmødte politikere, der er klar til at ændre forholdene for de ansatte på regionens sygehuse. 

Konservatives Per Larsen var en del af debatten onsdag.
Konservatives Per Larsen var en del af debatten onsdag. Foto: Frederik Thorup - TV2 ØST

- Vi bliver nødt til at handle hurtigt, og vi bliver nødt til at gøre noget nyt, lyder det fra Maria Durhuus (S), medlem af Folketingets sundhedsudvalg.

- Ambulancerne kører mere, der kommer flere ind på akutafdelingerne. Der er også lange ventelister efterhånden, så vi har et presset sundhedsvæsen, og det er vi klar til at gøre noget ved, fortæller Per Larsen, der er sundhedsordfører for Konservative. 

Strukturen skal undersøges 

TV2 ØSTs dækning af presset på akutafdelingen i Slagelse, tager udgangspunkt i seks afsnit om arbejdsvilkårene på afdelingen. 

I serien kommer vi blandt andet med det sundhedsfaglige personale på arbejde på J-dag, vi er med til personalemøder om udfordringerne med overbelægning, og så møder vi unge studerende, som i fremtiden skal udgøre fundamentet i vores hospitalsvæsen. 

Clara Mathar var overrasket over, hvor meget tid, der gik med administrative opgaver, da hun begyndte som læge.
Clara Mathar var overrasket over, hvor meget tid, der gik med administrative opgaver, da hun begyndte som læge. Foto: Frederik Thorup - TV2 ØST

Til topmødet på Slagelse Sygehus diskuterede parterne mulighederne for at lette presset på afdelingerne.

- Noget af det, jeg blev allermest overrasket over som ung læge, det er, hvor meget tid man bruger på at dokumentere og sidde bag en computer, lyder det fra Clara Mathar, der er læge og forvagt på akutafdelingen på Slagelse Sygehus.

- Det er faktisk ikke særlig meget patientkontakt, vi har. 

Steffie Jørgensen
Læs også
Sygeplejerske i opråb - mange patienter ender unødigt på akutafdelingen
Steffie Jørgensen
Læs også
Sygeplejerske i opråb - mange patienter ender unødigt på akutafdelingen

Sundhedspersonalet peger blandt andet på at hjælp til at løse de administrative opgaver, kan frigive tid til patienterne.  

Politikerne er åbne over for den idé oven på onsdagens topmøde. 

- Kunne vi få nogle administrative medarbejdere til at lave det? Er der farmakonomer, der kunne kigge ind i det med medicin? Hvordan kan vi gøre det bedst muligt?, lyder det fra Maria Durhuus. 

- Vi bliver nødt til at handle hurtigt, og vi bliver nødt til at gøre noget nyt, lyder det fra Maria Durhuus (S), medlem af Folketingets sundhedsudvalg.
- Vi bliver nødt til at handle hurtigt, og vi bliver nødt til at gøre noget nyt, lyder det fra Maria Durhuus (S), medlem af Folketingets sundhedsudvalg. Foto: Frederik Thorup - TV2 ØST

Planen er, at en ny strukturkommission skal finde løsninger, der skal hjælpe med at lette presset.

- Jeg tror ikke, den giver svaret på alle vores ønsker og bønner, men jeg tror, den kan give os en pejling af, hvordan vi kan gøre det her smartere, siger Maria Durhuus. 

- Jeg kan godt være bekymret for, at nogle af de ting, der bliver fokuseret på ikke nødvendigvis løfter arbejdsmængden på selve akutområdet, siger Clara Mathar.