Få overblikket: Her er de mobilfri skoler

Flere og flere skoler er blevet mobilfri, så eleverne skal lægge telefonen i en kasse, når de møder, og først får den retur, når de går hjem.

Tema: Afhængig af mobilen?
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

På flere og flere skoler er mobiltelefoner i klasseværelset en uddød race.

For skolerne bliver nemlig mobilfri. Det betyder, at eleverne skal aflevere telefonen i en kasse, når de møder, og så får de den først retur, når de skal hjem.

Politiken Research foretog sidste år en spørgeskemaundersøgelse blandt lederne af landets 1.230 folkeskoler. 335 skoler svarede på undersøgelsen, og næsten halvdelen af dem oplyste, at de har strammet reglerne og indført flere forbud mod mobiler i løbet af året.

Et forstyrrende element

På Vestskolen i Haslev har de netop besluttet, at skolen skal være mobilfri. Og det har haft en mærkbar effekt, lyder det fra skoleleder, Sigurd Brønnum.

- Vi ser, at eleverne agerer anderledes. De sidder ikke med telefonen i pauserne og bliver ikke forstyrret i timerne, siger han til TV ØST.

- Der er mange mennesker, der tjekker den. Det er et forstyrrende element. Det der med, at den ikke ligger i lommen og vibrerer og forstyrrer - det har været nødvendigt nogle gange. Det giver dem en pause.

Mobilfrie skoler: