Den gode mad er i centrum på Rønnede Kro her til aften. Her dyster Vallø Slotskro og Michelin-restauranten Slotskøkkenet fra Dragsholm Slot nemlig om at lave den bedste menu i konkurrencen Bedst på Sjælland.
Til at begynde med var der otte deltagere, men nu er feltet altså barberet ned til de sidste to.
- De to finaledeltagere skal først servere tre snacks med velkomst og så hver især tre retter med dertilhørende vine. Forret, hovedret og dessert. Og så skal de slutte af med at servere sødt til kaffen, fortæller vært og restaurantchef Trine Degn Hansen fra Rønnede Kro forud for konkurrencen.
Rønnede Kro med køkkenchef Anders Holst Nielsen har også deltaget i konkurrencen, men røg ud i en af de tidligere runder.
Fagjury tager beslutningen
Det er første gang, at konkurrencen Bedst på Sjælland bliver afholdt. Bag konkurrencen står Bent Christensen fra Den Danske Spiseguide og målet, det er klart.
- Det er for at vise befolkningen, at der også er gode restauranter uden for København. Få folk ud til provinsen for at vide, at vi også har noget at byde på, forklarer Trine Degn Hansen.
Til finalen i aften er der 65 gæster på besøg, som skal smage al den dejlige mad fra de to gourmetfinalister.
- Opbakningen har været stor, men vi har også virkelig kæmpet for at få konkurrencen hypet, få snakket om den og få vist og fortalt. Det hele er i prøvefasen, og vi er også blevet klogere på, hvad der fungerer, siger restaurantchefen.
Selvom der er almindelige spisende gæster til konkurrencen, så har de faktisk ikke noget at skulle have sagt, når det kommer til vinderen. Her er det nemlig en fagjury, der vurderer helheden på alle retterne.
Vinderen bliver kåret sent i aften og får en præmie på 25.000 kroner. Nummer to kan tage 15.000 kroner med hjem.